17 Nisan 2014 Perşembe

Fikriniz nedir?

Mimlendim…!! Çok çok mutlu oldum ve Beyaz Gemi’ye çok teşekkür ederim ;) Lakin mimi yapamayacağım çünkü gerçekten buralarda yeniyim ve takip ettiklerim şuan için çok sınırlı o nedenle yapmayı düşünmüyorum.
Onçün canım benim bugünlük denişik bir şeyler yazmak istedim. Biraz içlendim bu aralar.. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Sizce bir arkadaşınız pardon düzeltiyorum bir dostunuz sizi kararlarınızla yargılamalı mı? Yargıdan kastım şu sizin yanlış yaptığınızı düşünüyor olabilir sizi uyarabilir. Sizde onun olayı objektif olarak göremediğinin farkındasınız, ona ön yargılı olduğunu kanıtlayamıyorsunuz. Ve bu olay ya da karar yüzünden dostunuz sizi hayatından silip atabilir mi? Burada bahsettiğim olay ya da karar öyle çok aykırı veya yanlış bir şey değil. Bu onun hoşlanmadığı bir kişiyle arkadaşlık etmekle ilgili olsun. Sizce böyle bir olay için dostunu silip atmak doğru mudur? Benim en büyük sorunum insanlara çok fazla değer veriyorum ve karşılık görmeyince çok üzülüyorum.

 Bu yıl da kendimi tembihledim güya ama Nefret’e karşı da içten içe bir beklentiye girmişim. .Derse geç kalma pahasına Nankör’ü beklediğini gördüğümde içim acımıştı. Bana yapmadığı şeyi Nankör’e yaptığında deliriyorum. Gerçi tencere yuvarlandı kapağını buldu ya neyse. Sadece gerçekten bu kadar basit kafada olmak mı daha iyi diye düşünüyorum. Sonra aman Myna olmak daha iyi diyorum.
Bugün Siyah aydınlanmamı sağladı diyebilirim. Sınıfta Nefret ve Nankör’ün oldukları tarafa pek bakmıyorum sinirim kalkıyor çünkü. Siyah biraz izledi :’’ Bu Nefret Kendini göstermeye çalışıyor resmen baksana’’ döndüm baktım. Israrla ayakta duruyor sohbet ederken oldukça yüksek sesle konuşuyor insanların dikkatini çekiyordu. Ne amaç güdüyor bilemiyorum ama sınıfa girerken en arka sıraya seslenmesi ona kıro gözüyle bakılmasına sebep oluyor ya neyse..

                                                                                                  Sakar Myna

6 yorum:

  1. Eğer bahsettiğin kişi gerçekten dostunsa, sen ne yaparsan yap yanında olacaktır, aykırı bir hata yapmış olsan bile. Ufak tefek ya da başka bir meseleden dolayı beni hayatından çıkarabilecek kişiye ben dostum demezdim sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Bende öyle düşünüyorum, böyle insanlar dost görünümlü çakallar olabilir sadece.. Yorumun için teşekkürler

      Sil
  2. Dostluk konusunda bende bir önceki yoruma katılıyorum. Yargılama konusunda da şöyle bi' şey diyeceğim: Hiç kimse yaptığın işin sonucu onun hayatına dokunup olumsuz yönde etkilemiyorsa seni yargılama hakkına sahip değildir. Yani eğer yaptığın şey veya vereceğin karar onu etkilemeyecekse seni yargılayamaz. En fazla böyle yapmasan daha iyi tarzı 'yorum' yapabilir.

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle çok haklısın bende öyle düşünüyorum vakit ayırdığın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Dost dost diye nicesine sarılma a Myna. Her gördüğünü de dost sanma. Kişilere gereğinden fazla değer verirsen ya g*tü kalkar ya da sana kazık atar. Ölçülü olmaya çalış biraz. Değer verme faslına geçmeden önce bir dur, bekle, gözlemle; eğer dostluğuna layıksa sonuna kadar ama yok değilse, bye bye. Hak etmeyenler için canını sıkma.

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler dediklerinde haklısın

    YanıtlaSil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın