9 Ağustos 2014 Cumartesi

Anne-Baba Çalışıyorsa..

Selam olsun tatil insanları.. Tatilsizlik başıma vurdu galiba. Neyse anlatacaklarım var sizlere. Bu baktığım Çitlenbik var ya hani cadı olan. İşte o ömrümden ömür götürüyor. Cadı sataşmak için küçük kardeşimi kışkırtıyor sonra onunla kavga ediyor. Yemek konusunda beni benden alıyor zaten. Ay onu yemem karnım tok benim bla bla. Halbuki kahvaltıyla duruyor tok olması imkansız bir saatteyiz. Birde yemek seçme huyu olmamasına rağmen ay iğrenç o, yemem, beğenmedim…
Annemin bile sınırlarını zorluyor. Uyku problemimiz var. Öğlen uykusuna yatmak istemiyor. Kavga kıyamet zorla yatıyoruz. Birde bana söyleme annen uyutmamı söyledi diyorum. En son dün artık annesine nasıl baskı yaptıysa uyumamak için izin almış. Dakika başı uyumicam bugün diyip durdu.
Çarşamba günü çok mutluydu teyzesi gelecekmiş. Geldi de teyzemiz, ertesi gün yarım gün teyze baktı ona. Ben mal gibi sabah erken kalktım gelecek diye bekledim. Sonra benim uykum iyice açıldıktan sonra telefon geldi. Öğleden sonra gelecekmiş, haber vermeyi unutmuşlarmış diye. Hemen yatağıma tırmanıp yattım. O uyku alınacak arkadaş. Ben uykusuzluğa dayanamayan biriyim ve günün 25 saati uyuyabilirim.
Neyse konuya dönelim. Öğlen bizimki almış oyuncak poşetini geldi ama yüzünden düşen bin parça. Noldu, anlat kuzum diye diye anlattı. Teyzesi gitti diye bozulmuş, bizim hanımın hayalinde teyzesi bakacaktı ona falan. Ama teyze gidince hayaller yıkılmış. Anlatırken neredeyse ağlayacaktı. Hemen oyun oynadık unutturduk. Akşam parka çıktık oyun oynadık. Anasının gelme saatine doğru bizimki başladı söylenmeye annemler beni sevmiyor gelmediler baksana…

Annesi çalışan çocuklar için hayat daha zormuş onu anladım. İçim parçalandı. Hem annesi çocuğuna hasret hem yavrusu annesine. Gerçekten zor evladına daha iyi yaşam sunabilmek için iki tarafında fedakarlık etmesi gerekiyor. Bu durum en fazla da çocukları zorluyormuş onu anladım. Biraz da şımarık olmalarına sebep oluyor bu durum. Saç baş yoldurdu bize mesela. Dün en son bulaşık yıkayan annemle inatlaştı. Bende yapacağım dedi, annem olmaz dedi kıyamet bundan sonra koptu. Bizimki sandalye çekip kendine meydan hazırlama girişiminde bulundu. Annem kızdı ufaklık isyan etti. En son da abisi gelip aldı.

Yarın seçim var patron 7de iş başı yapacakmış. Benle dalga geçiyor 5,5da kalkıp kahvaltı hazırla bizeeee. Ellam yani o dert değil de bu defa oğluşu da gelecek bize. Anne babanın öğle arası olmadığı için çocuk aç susuz kalmasın diye zaaar. Ama oğlunu çok seviyorum benim küçük kardeşimden iki yaş küçük ve büyüklerine çok saygılı. Çokta şeker bir şey ve oldukça akıllı bıdık. Küçük kardeşimle iyi anlaşıyorlar. Bütün gün bilgisayar başında o salak minecraft denen oyunu oynuyorlar. Çok yahşi ve kötü bir oyun, hiç hoşlanmadım. Kardeşime o oyunu sildirmeye uğraşıyoruz. Neden doğru dürüst olan şeyleri faydalı şeyleri sevmiyoruz anlamıyorum. Sevdiğimiz çoğu şeye dönüp baktığımda hep zararlı şeyler olduğunu görüyorum. Dikkat etmek lazım arkideş. Bu çok sakin bir yazı oldu farkındayım ama şuan için atraksiyonsuzum ondan. En kısa zamanda telafi edilecek. Saygılar, hörmetler..

12 yorum:

  1. Cocuk bakmak zor zanaat gercekten. Hele kendi cocugun degilse sabredemiosun bile :) Şahsen ben böyleyim Cadi saolsun pek yormuyor beni gerci :)
    Annenin calismasi cok hirpaliyor ufak cocuklari gerçekten. Hayat zor. Bazilari şanssiz doguyor nr yazikki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende senin blogtaydım tesadüfe bak :)
      Bakmaktan ziyade onu doğru yetiştirmek doğru şeyleri öğretmek zor. İstesen hötleyerek dizinin dibinde oturtursun çocuğu ama mesela ona doğruyu vermeye gelince ufuuuu :)
      Anne baba çalışan çocuklar şanslı mı şanssız mı bilemedim aslında :/

      Sil
  2. Bu çocukla senin işin çok zor ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştıkça o kadar zorlamıyor aslında :)

      Sil
  3. Çocuğa üzülsem mi kızsam mı bilemedim yaa. Yazık anasız babasız olunca tüm gün hırçınlaşıyor herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ne yapacağımı şaşırdım :/ anne baba olmayınca şımarması çok normal onun suçu değil sonuçta

      Sil
  4. bu çocuk konusunda söylemek isteyip söylemediğim o kadar çok şey var ki.
    iki sene önce bununla ilgili çok uzun olmasa da bi yazı yazmıstım. kelimeler tükeniyor :\

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuk konusu çok hassas gerçekten:) dediğin gibi kelimeler tükeniyor :)

      Sil
  5. blog çok güzel, kafa açıyor :) zaar, ellaam, nerelisin?

    YanıtlaSil
  6. Evet uyku sevgini anladım 25/24 olayından :D
    Çocuklar göründükleri kadar masum değiller değil mi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) uyumak :D
      Çocuklar çok fena ya işine gelmedimi parktaki diğer çocuğu yalvartır peşinden koştururlarmış daha neler neler var... hepsi küçük canavarlar aslında :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın