5 Ağustos 2014 Salı

İtirazım Var

Çok atarlı bir yazıyla karşınızdayım. Dün baya iyiydim hastalığım geçmeye başlamıştı, sabah zorlanmadan kalktım Çitlenbikle uğraştım. Öğlen annesi yemeğe gelince aldı onu yanına. O sırada kuzenim aradı ve geçen ben öteki kuzene giderken mutfağı yanan kuzen bu. Benim küçük haydut durmuyor ona bakmaya gelebilir misin dedi. Ben gelemem ama kardeşimi yollarım dedim. O olur dedi ama arkadan büyük haydut Myna gelsin diye böğürüp durunca kıyamadım. Annesi giderken Çitlenbik’i bıraktı aldım hemen öğlen uykusuna yattırdım onu anneme emanet ettim. Koştur koştur hazırlanıp kardeşimle çıktık yola. Gittik ama mutfak diye bir şey kalmamış ortada. Sonra Myna ocaktan korkuyor denir. Olum ihmalden yanmamış mutfak bir anda tavadan alevler çıkmış ve davlumbaz tutuşu vermiş.

Ablam dalga geçiyor kocama ankastre mutfak al dedim almadı bende mutfağı yaktım şimdi ankastre mutfak alıyoruz =) diyip gülüyor. Ben gittim haydutlar sıcaktan iyice bunalmış ve huysuzlaşmışlardı. Ben onlara pek ilişmeden mutfağa girip biraz yardım ettim akşama doğru bindim otobüse döndüm.
Bir kerede de ben ufakken arkadaşım ateşle oynayıp evin altındaki samanlığı yakmıştı. Aylarca çok feci kokmuştu oralar. Birde ya ev yansaydı ya çocuklara bir şey olsaydı! En kötü ölümlerden biri de yanarak ölmek herhalde.

Eve geldim ama bir ton laf yedim. Benim patron şaka yoluyla lafları sokuşturdu. Maaşını kescem görev yerini terk ettin sen diyip durdu. Birde o bacaksız Çitlenbik beni şikayet etmiş annesine. Neymiş efendim çok sırnaşıyormuşum, hep onunla oyun oynamak istiyormuşum ben. Ağzım açık kaldı ve aşırı sinir oldum. Bit kadar boyuyla yazmış çizmiş eşek sıpası. Annesi babası ciddiye alsa ne olurdu acaba?

Lütfen arkadaşlar sırnaşmayın! 

14 yorum:

  1. Çocuklar seni ne kadar seviyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa :) onların dilinde sevmek canına okumak oluyor biraz :D

      Sil
  2. her çocuk kendi evinin delisidir, sırnaşmaya baya güldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deli ki ne deli :)
      Sırnaşsam gam yemeyeceğim :)

      Sil
  3. sen o ufaklığı ocağa at yak :)

    YanıtlaSil
  4. ama annat hadiiiii yok mu bi olaylaaar :) sıpayı dövdün müüü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlattım ama sakin bi yazı oldu Myna'msı olmadı sanki :)

      Sil
  5. Bende fırından korkardım küçükken elimi sıcak fırına atıp yakmışım çünkü :)
    Ama sen demek ki çok iyi davranıyosun çocuklara seni bu kadar çok seviyolar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende küçükken yanan sobaya elimi yapıştırmışım :)
      ya ben biraz fazla sabrediyorum bağırmamaya gayret ediyorum birde gönlü olsun diye saçma sapan şeyler yaptığım oluyor o yüzden herhalde :D ama bende seviyorum onları

      Sil
  6. Ahahaha, sadece gülmek istiyorum. Kolay gelsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol kardeeeşşş 6gün daha böyle çekeceğiz ne laflar yiyorum hanımdan varya :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın