6 Ocak 2016 Çarşamba

Dişçiden Korkmak İçin Bir Sebep

Dişçiyle bir imtihanım vardı. Birkaç gün gittim doktor yoktu. Şanslı gün pazartesi oldu. Yirmilik diş çilesi çeken bilir. Doktor biraz uğraştıktan sonra çekti dişi ve dikiş attı. Ulan dikiş ne diye ağlayasım var hala. Resmen ağzımı dikti ya. Yeni pazartesi dikişleri aldırmaya gideceğim ama nasıl korkuyorum anlatamam.
Dişçiden çıkınca annem sen dur ben ilaçlarını alayım diye gitti. Bende bir snap atıverdim. Resmi çekince fark ettim adam yüzümü kan içinde bırakmış. Daha çok elim ayağım dolaştı. Bir buçuk gün tüm öğünlerde çorba içince fenalık geldi. Bu sabah mide bulantısından ağlayacak haldeyken çubuk kraker alın bana dedim.

Bir insan kraker yerken zorlanır mı? Minnacık bebeler iki dişiyle yerken üstelik. Çenemi açtıkça gözlerimde yıldırımlar fışkırıyordu. Zor zahmet yedim yedikçe biraz olsun açıldım. Akşam yemeği yerine de kraker yedim daha iyiyim artık. İki gündür diş fırçalayamıyorum. Çenem fırça girecek kadar açılmıyor henüz.
Yemek yiyemiyorum ya canım neler çekiyor neler. Sanki beş yıl aç bırakmışlar beni gibi. Çenem bir iyileşsin yemek yemelere doyamayacağım. İlk finalim Latinceydi. Çok parlak değildi. Çeviri yaptığını düşün ve birkaç kelimeyi unuttun ayrıca o kelimeler sürekli tekrarlanıyor.
Önümüzdeki pazartesi dikişleri aldırıp tam hız finalleri bodoslama dalacağım. İnşallah kalmam derslerden. Bir vize notum 05, bir diğeri 15 baktıkça ağlayasım geliyor. Çok çalışmam lazım çok. İkinci üniversite zaten üç yıla uzadı bari bu sene çok ders bırakmayayım da bitiversin inşallah çok amin.
Fırat’ın 4.kitabı çıkmış görünce delirdim benim olmalı! Ama bu ara paramı son kuruşuna kadar harcadığım için bir süre bekleyecek. Belki de kitap fuarına bırakırım. Çok para lazım çok bir banka mı soysam ne yapsam?

Finallere çalışmam lazımken diş ağrısı çekiyorum. 2016 bize iyi davran demiştim kan kustur değil? Duada hata mı var diye düşündüğüm de oldu. Bakalım şimdilik fena gol yedim 2016dan ama bakalım kalan sahalar bizimdir.

46 yorum:

  1. Çoook geçmiş olsun ya kan deyince ben okurken bile kötü oldum. Umarım bir an önce iyileşirsin :)

    YanıtlaSil
  2. Ben diş doktoruna kontrol için gittiğimde 20 lik dişlerin çıkmayacak senin dedi bana, eheh :))

    YanıtlaSil
  3. Çoook geçmiş olsun... Bundan sonrası güzel olsun yeni yılın... En azından artık kurtulmuşsun;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtuldum çok şükür :) Yeni yıla tam gaz devam :D

      Sil
  4. Ayyy yirmilik çok fena ya çıkması bi dert çektirmesi bir dert çok geçmişler olsun.
    Finallerin de bir harika geçer inşallaaah dualarım seninlee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçecek inşallah herkesin sınavları iyi geçsin :)

      Sil
  5. Çok büyük geçmiş olsun. Yirmiliklerin hepsini aldırdım, ikisini yararak aldılar. O ikisinde bir hafta acıdan ağladım her gün. Yemek yemek hiç aklıma gelmiyordu, o acı var ya çok beter lanet olası :D senin hiç ağrımadı mı ya? Bir ben mi kendimi yerden yere vurdum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli majezik içtiğim için ağrı olmuyor da yemek işi, konuşma işi çok sıkıntı. Çene çok mühim bişeymiş onu anladım

      Sil
  6. Kıyamam ben sana. Geçmiş olsun.
    Başka sıkıntın olmasın, bu geçici nasıl olsa.
    Finallerin için de başarılar diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmeye başladı bile çok şükür :)
      Ay inşallah iyi geçer çünkü vizeler yerlerde

      Sil
  7. Dişçiden korkmak için çok sebebim vardı, bir tane daha eklendi :D Umarım dikişlerini kolayca alırlar :)) Fırat'ın 4. kitabını ben de gördüüm ve fuarlara erteliyorum :D Sınavlarında başarılar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlam bünye lazım. Dişçinin iyisi de önemli öf valla bıktım yaa.. Kitap fuarları iyiki var :)

      Sil
  8. yaa inanmıyorumm. aynı dert bende de var. yaklaşık 4 aydır dişçiye gidip geliyorum şu 20 lik dişi çekmesinler diye. son bir dolgu yaptı, eğer bu da tutmazsa çekicez dedi.. şimdi bu yazıyı gördükten sonra biraz zor çektiririm. olacak iş mi. ağlıcam..

    çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekim sıkıntılı değil acı falan duymuyorsun hassassan sonrasında sıkıntı çekiyor. Bazısı ağzından ameliyat olup iki güne toparlıyor
      Sana da geçmiş olsun inşallah çekmezler

      Sil
  9. Çok çok geçmiş olsun dişle ilgili şeyler hep kabusum olmuştur. Yirmilikler benim çekilen röntgende görünmeyince derin bir nefes aldım da yıllar sonra çıkmaya karar verirlerse hiç iyi şeyler olmayacak gibi. Ağzını açamıyor olman çok kötü ama, kraker falan çorba ne kadar alman gerekeni almanı sağlar ki? Dersleri de düşünüp bayılıp kalma da bir yerde :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık bayılma şeysi geçti ki hiç öyle bayılabilen biri olmadım. Bazen çok özendiğim oldu :)) bekle beni finaller ben geliyorum :'))

      Sil
  10. cok geçmiş olsunnnnn diş konusunda en çok çeken ben olaraktan (çürükler,dolgular,kanallar,yirmilikler ve en son kist) nasıl zordur anlatamam en son yirmilik çekilirken masada bayılmam som oldu :) böyle zamanlarda bebe biskivisi sütle karıstırıp yemenizi tavsiye ederim iyileşme süreci hızlanıyor gına gelen corbadan daha lezzetli oluyor saglıklı günlere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bak hiç aklıma gelmedi o çok sağol denicem teşekkür ederim. Ne çektik beee :)

      Sil
    2. kesinlikle deneyin bu dönemlerin en büyük kurtarıcısı saglıklı günlere cokkk cektik cokkk :)

      Sil
  11. dişçi ve korku benden tek paket. Ya o ağız uyuşunca kolay gelmiyor kendine ben saatlerce aç geziyorum. Yirmiliğim alınmalı ama korkudan yapamıyorum.
    Geçmiş olsuuun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş olmazsa çok sıkıntı olmuyor. Biran önce kurtul derim

      Sil
  12. ah kıyamam :)
    bilirim o diş ağrısını. tüm sinir sistemini etkiliyor ya, bir şeye odaklanmak çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çenemi çok kullanıyormuşum onu anladım çene mühiimmm :)

      Sil
  13. Kıyamam sana, çok geçmiş olsun canım, benim henüz çıkmadı, en büyük korkularımdan biri böyle sancılı çıkarmak :( sağlık olmayınca hiçbir şeyin anlamı kalmıyo di mi?
    (bu arada, beni hatırladın umarım :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen! Nerdesin yahu? Yokluğun hissediliyor gel artık kuzum :))
      Sağlık cidden bambaşka önem taşıyor onsuz hiçbirşeyin zerre tadı yok. Ama kimisi çok rahat atlatıyor bu şeyleri yapı meselesi çok korkma en kötü ilaç takviyesiyle pek bişey duymuyorsun :)

      Sil
  14. Çok gecmiş olsun. Diş ağrısını bilirim ama sizin kadar Acılısını çekmedim ben. Gecem sene abu dhabide dişim ağrıyor diye gittim dişçiye Yanımda da 3 bebe ;) emzirdiğim için ılac vermedi adam 20 ilk diş bu bazen 20 ilk diş çekimi cok sıkıntılı olabilir ama denicem dedi. Hemşirenin biri bebeğe baktı dıger iki cocuk beni seyrederken adama pat diye cekti. Ilaç da vermedi. Elh demek benimki en kolay gecenlerdendi.
    Insani biryeri ağarırken sanki cani oradadır derler ya. Bu halde derslere konsantre olmak da daha zor olur. Kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi öyle, şimdiki derdim çenemi açamıyorum en fazla iki parmak açılıyor anca. İnşallah dikişleri aldırmaya gittiğimde çenemi açarım

      Sil
  15. Geçmiş olsun Myna. Dişçiler acı doktorları ya. tel tedavisi görmüştüm bende. her defasında ayrı bir ağlaklık küçük operasyonlar filan. koca kızdım ağlıyodum doktor kapılarında, artık benim tedavimi bitirin diye. zor tedavi vesselam. sınavlarında da Allah kolaylık versin. Geçersin inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah dişten çektirmesin diyelim o vakit :)
      Ayy inşallah geçeyim ya, gerçi geçsem de en önemlileri anca dd falan olacak ama bakalım

      Sil
  16. Sağlık şakaya gelmeyecek kadar ciddi bir konu gerçi Hekiminde işinin ehli olması çekilen ızdırabı minimize ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmeden kıymetini bilmek lazım. Şükür ki geçti artık :)

      Sil
  17. Geçmiş olsun Myna . Bu yıl iki kez 1000 lik antibiyotiklerle karşı karşıya kaldım . Diş sorunu en büyük sorun yaa !
    Fırat gibi Kötü Kedi Şerafettin de çıkmış 70 küsürden 54 e indirilmiş bende aldım.Kitapçılara baskı yapılsın böyle kitaplar biraz daha ucuz olsun yaa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence iş kitapçıda değil yazar ve yayın evinde. pahalı yapıyorlar ve sürekli kitap alan insanlar için o fiyatlar çok zorlayıcı oluyor. Sonra da korsana karşıyız vs. sen uygun fiyat yaptın da biz mi almadık :)
      Allah kimseye dişten çektirmesin çok amin

      Sil
  18. geçmiş olsun ya. bak bi de bazılarının yirmiliki çene kemiğine saplanıyor ve ameliyat oluyor. sınavlar yaparsın yaaa. 2016 korkusun senden :)

    YanıtlaSil
  19. geçmiş olsun ya. bak bi de bazılarının yirmiliki çene kemiğine saplanıyor ve ameliyat oluyor. sınavlar yaparsın yaaa. 2016 korkusun senden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahtan öyle saplanma falan yok doktor çekince gösterdi. Aman geçti şükür :) en kötü 5yılda biter okul yaaaaa ortalama kasarım :) napalım bardağın dolu kısmına bakmak lazım :)

      Sil
  20. Aklıma tel taktığım zamanlar geldi... Sert kuruyemiş, gazlı içecek yasak. Hele bi top çarpsın, yanak paramparça. Ayda bir kontroller. Lastiklerin gece boyu çekiştirdiği çenemi sabah unutup birden açtığımda iliklerime kadar yaşadığım acı... Ohhff bana fenalık geldi.
    Bu arada Selamlar
    Öbür arada geçmiş olsun :D
    Gülücüklü Kal... Ya da çenenden dolayı "Gülücüklü Kalabil"... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağız tedavisi oldukça zor hem yemek gibi hayati işlev noktası hemde konuşmak gibi. Dişçiye yolumuz düşmesin bidaha çok amin :)
      Çektirme sebebimdi yata oluyordu ve gülmeme dahi engelli, geçti çok şükür 30 diş (-2kayıpla) gülebiliyorum, hep birlikte çok güldürüklü zamanlarımız olsun :))

      Sil
    2. Bu arada resim krito di mi? Çok severim kendisini animesini :)

      Sil
    3. Amin amin... Güldürük sözü acayip hoşuma kaçtı. (Ç)alayım onu ben :D
      Evet Kirito, benim fantastik üçlünün üçüncüsü
      1.Lawliet Ryuzaki (Nam-ı diğer L)
      2.Lelouch (vi Britania)
      3. Kirigaya Kazuto (KİRİTO)

      Sil
  21. Şans eseri bu yazıyı gördüm, çok eğlenceliydi :D Geçmiş olsun, sağlıklı gülümsemeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlence bizim işimiz desem baya kuyruklu yalan olur :) bir nebze eğlendirdiysem ne mutlu bana. Gülücüklü kalın :)

      Sil
  22. Çok geçmiş olsun ya, diş işleri çoooook zordur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok şükür ki geçti artık :) Allah kimseyi dişçi koltuğuna düşürmesin

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın