12 Ocak 2016 Salı

Finallerle İmtihan

Savulun Myna geldi! Ah ah burada aforizma kusmak isterdim sizlere ama daha ermedim. Tek fark ettiğim artık çılgın yorumlar atamıyorum sizlere çok mantıklı cevaplar vermeye çalışıyorum. Felsefe bana farkında olmadan çok şey katıyor.
Dikişi aldırmaya gittim dün. Ben doktorun babası vefat etmiş yokmuş. Dikiş olmasa dönerdim geri de şimdi sakata gemim diye başka doktora sıra aldım. Sabahtan gittim ki 3teki sınavıma yetişeyim. Danışmanın bana verdiği sıra numarası 120 şimdi yandım dedim. Beklerken küçük bir kız çocuğunun korkması dikkatimi çekti. Salya sümük ağlamasa da ufaktan tırsıyor etraftakiler acımıyor vs diyor.
Biri girdi içeri ve bişey oldu kapı açık kaldı. Masadaki kız biraz inledi, bizim bıdık baya tırstı ağlamaklı oldu. Odadaki çıktı. ‘’Bak o odaya girer girmez öyle oldu ona iğne yapmadı ki, hem iğne yapınca hiçbir şey duymuyorsun bak benim ağzıma dikiş bile attılar’’ dedim. Dikişi duyunca çocuğun gözler kocaman açıldı. Biraz gevşedi. Ondan önce ben girdim. Ağzımı tam açamadım için biraz zorlandı doktor ipi kesmeye uğraşırken canımı yaktı ama sonra aldı dikişi. İp başparmağımdan da kısaydı. O kadarcık iple neyi dikti bu adam? Doktor görebildiğini aldığını gerekirse haftaya gel bakalım dedi. Tabi ben biraz tutuştum ama evde anneme baktırdım yok bişey kalmamış lafını duyunca rahatladım.
O sıra 120yi verdi bana ama sanırım sıra 100den başlıyordu çünkü sıram çabuk geldi. Eve geldim bu defa babam giderken beni de şuraya kadar bırak işim var dedi. Lan sen yeni ameliyat oldun otur evde diyemedim.
Allahtan yola erken çıktık babam hızdan korktuğu için tın tın gittik birde bi yerde yol bir sıkıştı trafik tıkandı. Bir ara babam soyunuyordu arabada fenalık bastı çünkü. Yakın bir yerde bizim bahçe yolu vardı oraya daldık biraz öteden yola çıktık ama orada da bir su birikmiş görmeniz lazım. Çok raht kulaç atarak yüzersin o suda o derece. Tın tın geçtik. Babam yavaş ol motora su kaçmasın diye kulağıma çemkirdi. Neyse ki ineceği yere geldik onu bırakıp okula geçtim. Sınavım güzel geçti hatta ilk ben bitirdim sonra sıkıldım çirkin yazdığım yerleri silip tekrar düzgün yazdım. Çıkanlar olunca bende çıktım.

Sınavdan ilk çıkmayla ilgili takıntım var açıköğretim sınavlarında hele kendimi paralıyorum. İlk ben çıkmayınca çok sinir oluyorum. Bu defa bilerek çıkmadım çünkü çıkışta bizim kızlarla görüşeceğim için. Görüştük ettik derken ben geçen Cuma saçımı kestim. Sınıfa geçtiğimden beri hep kendim keserim saçlarımı kah kötü kah güzel. Perçem yapmak isterken kahkül yapıverdim ama çok kısa değil kahkülden milim uzun hatta. Çift yönlü kullanabileceğim bir şey oldu.
Kızlar tarz değiştirmişsin vs çantan şekil filanlar. Birde gözlük sipariş ettim full tarz değişimi yaşıyorum sanki. Tam bir feylesof olma yolundayım.
Dönüşte babamı da alıp tın tın dönüverdik. Bugün sınava çalışmayı tabi ki son dakikaya bıraktım. İki saat kala başladım çalışmaya babam ikide bir bişeyler söyledi planlar vs ben ders çalışamadım. O yüzden sınav sonunda öğrendim ki ben -40la bitirmişim sınavı. İçim yandı. En kritik dersimdi. Sanırım nur topu gibi bir bütüm oldu bakalım kısmeeett.

Kardeşimle birlikte ygs’e gireceğim bugün kayıt yaptım. Birde bugün site güvenliği söylemese haberim olmayacak. Yılın salağı ödülü bende. İki gündür arabanın ön plakası yokmuş! Ben o söyleyince gidip baktım rezillikten öleceğim. Sizde gülün. Çünkü geçen karda arabanın üstündeki karları temizlemiştik oralara batlım o zaman mı düştü diye ama plaka yok!
Sırra kadem basmış namussuz. Aman iyi oldu biz uzun almıştık ama ön plaka yeri kareymiş onu düzeltmiş oluruz bari. Aman sakın babam duymasın bu son lafı. Hadi ben yarın ki sınava çalışmamaya gidiyorum 
   Unutmadan bir kez daha terörü lanetliyorum! Akan kanlar dursun artık tek temennim bu! Lütfen ölmeyin.

22 yorum:

  1. şu aralar hakikatten üzücü hadiseler peş peşe geliyor.
    son satırında ki dileklerini okuyunca, bir yandan "umarım" derken diğer yandan ise kederlendim. bu arada sağlığının iyi olduğuna sevindim Myna, aynı şekilde sınavlarının da iyi geçmesine. dilerim bu gireceğin sınavın sonucu da yüzünü gülümsetir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın hiç bir yerinde güvende değiliz ve bu korkunç, umarım bir an önce biter.
      Ay inşallah geçerim dersleri ya ben sınıfta ilk on'a giren ben şimdi kalmayayım diye tutuştum

      Sil
  2. Sınavların iyi geçer umarim.ben sınavdan sonra çıkardım ilk bitirsem de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisede yapardım öyle belki bi yerden bişey gelir diye :D

      Sil
  3. Dikiş mii geçmiş olsunn :( sen de benim gibi son dakikacılardansın demek :D kriz yönetimi öğreniyoz biz de di mi ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti şükür :) galiba kriz beni yönetiyor ya çok çözemedim o işi :))

      Sil
  4. Geçmiş olsun canım. Açıköğretim de mi okuyordun sen? ben de düşünüyorum da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerden okumaya çalışıyorum :) yazıl kendini modifiye etmek önemli bu devirde :D

      Sil
  5. Hahaha :D Sen aynen Myna Saçmalıyor yazılı bir plaka yaptır :))

    YanıtlaSil
  6. Sınavlarında başarılar ve geçmiş olsun :-:" Oldum olası dişçilerden korkmuşumdur... Hele iğne lafını duyunca bile tüylerim ürperdi :C

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütünlemeli günlere koşuyorum :) önceden korkmadım ama artık bende dişçiden korkuyorum

      Sil
  7. plaka ilginç olmuş valla da -40 nasıl oluyor yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bişey yaptırmak istiyorum :) -40 şöyle oluyor kafadan dört soruyu yanlış yapmışım hatta yapamamışım :D

      Sil
    2. yani, 100 üzerinden 60 mı demek istiyon yoskaaa 0'ın altında 40 mıııı :)

      Sil
    3. 100 üzerinden direk -40 yani 60üzerinden değerlendirilecek bir kağıt :(

      Sil
  8. plaka ilginç olmuş valla da -40 nasıl oluyor yaaa :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haaha benimde son çıkma gibi bir takıntım var illa son ana kadar duracam belli mi olur vahiy falan gelir :D ( Yroumu sildim çünkü yanlış yazmıştım :P)

      Sil
    2. :) sınav zamanı hepimiz değişik şeyler yapıyoruz :)
      olur öyle klavye kazaları :) benim başıma çok geliyor :D

      Sil
  10. Ders çalışmayı çok seviyormuşsun gibi hem kapalıdan hem açıktan okuyorsun bravo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumak demeyelim ona okumaya çalışmak sürünmek gibi bişey. Artık ekmek aslının neresinde belli değil mecbur kendine ne katarsan kattın önemli olan o ne yazık ki

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın