25 Ocak 2016 Pazartesi

Sınavlara Doyamadım Üniversiteyi Okuyunca..

Sınav kusacağım artık! Cidden okulu bırakıp evleneyim ben moduna girdim. Bu dönem rezil ötesi geçti. Üç bütünleme ve birde aöf de bir yığın kaldığım ders. Aöf dündü ama ben hiç çalışmadığım için kaldığıma eminim. Soruyorlar nasıl geçti diye bende bilmediğin şeyi nasıl bileceksin diyorum susuyorlar. Aöf iptal olur diye dualar etsemde ı ıh olmadı. Karda patinaj yaparak yürüdüm hep. İlk gün kardeşim benimle geldi ama ikinci gün yat uyu dedik ona. Ben sınav aralarında eve geldim. Banane bu soğukta saatlerce ne yapacağım ben diye bastım geldim.
Şimdi sıra geldi bütlere! Allah’ım aöf’e kapsamlı bir baktım ki(notlarıma) ben gerizekalıyım galiba dedim. Ay ben okuyamıyorum salak mıyım acaba? Paraları sokağa mı atıyoruz ay israf.. kendimi yedim cumartesi gecesi. Hala öyle düşünüyorum üstün derecede gerizekalıyım yoksa bu kadar başarısız olmam mümkün mü?
Bazı şeylerin etkisi var evet. Vizelerime babamın ameliyatı denk geldi. Geçen yıldan kalan bunalmışlık tatilsizlik vs adı neyse o var. Kafamın içi o kadar sisli ki oraya yeni bir şey koyamıyorum. O sis bulutlarını dağıtmam lazım! Nasıl olacak bilmiyorum. Bu dönem bu tökezleyiş bütün hayallerime balta vurdu. Akademisyenlik için iyi ortalama kasmam lazımdı ama ortalamam ölmemek için çırpınıyor şu anda bu da beni hedefimden ne kadar geriye attı bilemiyorum. Ales’e girmek için kitap aldım kapağı açılmadı. Hatta ygs paragraf ve mat1 kitabı aldırdım onlarda sahibinden sıfır!

Kardeşimle ygs’e gireceğim. Ales için ön hazırlık olarak düşündüm ve biraz da şansımı denemek için. Aöf araştırmam sonucunda ben neden her şeye birden saldırmışım dedim. Yazık bu kadar boş harcamalara diye kahroldum. Aklımı çıldıracağım.
Şu haftayı da atlatayım da kendime gelmeye uğraşacağım. Artık o kadar komik şeyler de gelmiyor başıma. Aksiyonsuzluktan öleceğim galiba.
Yeni yıl planlarımdan bazılarını daha ilk aydan uymadım ama bazılarını düzenli uyguluyor ve sonuç alıyorum. Gördükçe çok mutlu oluyorum. Su içme işini baya yola koymuştum ama şu diş çekim olaylarından sonra su içmeyi de ihmal eder oldum. Onu düzeltmeye uğraşıyorum.

Sürekli kitap sipariş edip alıyorum ama okuma işine başlamadım henüz. Bu Cuma günü bir geçsin kendime geleyim o zaman okumazsam kafama bir odun vurunuz lütfen.

İçimde çok şeyler var ama dediğim gibi kafamdaki sisler içinde diyeceklerimi toparlayamıyorum. Ah bütler ahhh.. 

37 yorum:

  1. Benim de kitap alip alip okumamak/çalismamak gibi bir hobim var. Yds ye kaldi 2 ay. Ales in vakti var ama. Siz universiteli genclik bunalmissiniz sinavlardan. Biraz dinlenin sonra hep birlikte silkelenip kendimize gelelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay inşallah kendime gelirim yani en büyük temennim bu :) çalışmak lazım çok çalışmak

      Sil
  2. Sınavlar insanı yoran
    Hayatını katleden
    Yaşamımı bok eden
    Kaldım zaten çogundan sonuc vahimin ötesi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz okulu bırakıp çeyiz mi düzsek ne yapsak :D

      Sil
    2. Hhahaha annemin kızıyım ya. Bize gelenler annemin evlenecek kızı yani ben var diye çeyizlik eşya hediye getirdiler. Çeyizim bile hazır. Sadece şabanı bulmam lazım:)

      Sil
    3. Sen tam takım hazırsın benim kenarda çözüm bile yok ay ben öleyim ya hiç bişey olamıyorum ne gelin ne öğrenci ne de başka bişi :)

      Sil
    4. Aslında düşünüyorum.
      Acaba hayat bana son dakika golü atacakta hediyeler ondan mı hep böyle geldi?

      Sil
    5. Bu işin içinden çıkamayız. Yumurta tavuktan mı çıkmış ne olmuş pişmiş galiba öyle bişi yani. Akışına bırakalım :)

      Sil
    6. Bencede boşver akıp gitsin zaman
      Gelince görürüz:)

      Sil
  3. Bu yıl yaşadıklarımın aynısını yaşamışsın. Bir çöküş, bir başarısızlık, hiçbir şey anlayamama, sınavlardan çakma vb. olay yaşadım. Cidden bunun çözüm yolu yok mu ya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım zaman tek çözüm ama benim artık kaybedecek vaktim yok sıkıntı orada.. Zaten iki yıl gerideyim ama yolunu bulunca sana da derim dermanı :)

      Sil
  4. kıyamam ama kimsenin kafasına odunla vurmayaa. :( hem o kitap alışverişi bende de var. hatta öyle bir hal aldı ki artık kitapçıda ki çocuk kasaya gittiğide aklıma girer oldu, fantastik serilere baktım mı. geçen aradığın seri geldi yada şunu da seversin diye. dersler açısından sanırım hepimizin önünden kara pisiler geçmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kara pisiler mi yoksa batıl inançlar mı neye çamur atacağımı şaşırdım en iyisi hoca bana taktı yeaahh :)

      Sil
  5. Içimden şöyle demek geldi..
    Oyyyyy yirim seniiii:):) çok tatlısıın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) utanan emoji koydum say :) :*

      Sil
  6. ben de kendimi bilmdim bileli okuyorum, sınavlara giriyorum. artık hobi bu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etrafımızı kuşatmış bu sınavlar şu yaşımda yıldım artık hobiden çok fobi oluyor bana

      Sil
  7. ileride çok ararsın o sınavları ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum iş hayatına da az buçuk girdim sanki orayı daha çok sevdim tek kavgam sabah erken kalkarken alacağım paraya lanetler okumaktan daha mutluydum sanki :) bende azıcık manyaklık olabilir bak

      Sil
  8. Yazıyı okurken sınavların arasında kayboldum.Nerdeyse bütün sınav sistemlerinin içindesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyin kafasını yaşıyor idiysem baya uçmuşum şimdi bakınca bende diyorum napmışım ben yea diye

      Sil
  9. Sayfana girince kendini ne kadar yersen de sende gizli bir güç var diyebilirim. Sadece kafan dağınık senin. Yani zihinsel yorgunluk diyebilirim. Planlı programlı olursan eğer, okunmayan kitabın kalmayacak. Üniversitede herşey birbirine karışıyor. En tembel dediğimiz bir arkadaş sonradan öyle bir açıldı ki, şu an akademik çalışmaların içinde yetmiyormuş gibi son derece sosyal. Musikiye de gidiyor, ebru da yapıyor, bir ara ulusal gazetede haftada bir yazı da yazıyordu. İyi bir dostun olsun, iyi bir partnerin olmalı. Çünkü mizah kültürün var senin. O mutluluk bütün kapıları açan bir anahtar gibidir. Daha ne diyeyim; kısacası takipteyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ve evet zihinsel yorgunluk var onu üstümden bir atabilsem inşallah bitmemiş kitabım kalmayacak :)

      Sil
  10. Bütler benim kanayan yaram 😁

    YanıtlaSil
  11. Aöf gerçekten bazen külfet oluyor :D Neyse ki bütler konusunda şanslıydım da, aöf konularına bakma şansım oldu, ne kadar işe yaradı tartışılır tabii..
    Kitap alma alışkanlığı bende de var, sürekli alıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende mi aöf okuyosun ne okuyosun? sınav sabahları kendime lanetler okuyorum erken kalkarken :D
      kitapları almazsam mutsuz oluyorum :)

      Sil
    2. Aöf'de edebiyat okuyorum, sen? Evet, erken kalkmak ayrı bir işkence :D Kendi sınavlarım 12'de 3'de olurken, aöf için erken kalkmak beni de üzüyor. :D

      Sil
    3. Sosyal hizmetler okumaya çalışıyorum :) vallahi ya okulda ders seçerken çakışan ders olunca geç olana denk getirmek için takla atıyorum resmen bide ikinci öğretim olunca bünye erken kalkmayı kabul etmiyor :)

      Sil
  12. Bir daha yaşanmayacağı bilincine varmak en güzel çözüm bence. Yine aynısı olsa yine aynısını yapsanda şu an gibi olmayacak. tadını çıkartın derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine olsa gene aynısını yapardım kesin :) kendim ettim kendim buldum diyerek susayım en iyisi :)

      Sil
  13. ayyyyy yoksaaa sen de civciv misiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden ne civciv olur ne başka bişi :) kendi saç rengim kestane rengi ama boya içinde kaldı son yıllar :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın