30 Temmuz 2014 Çarşamba

Bayram Gelir Leylim Ley

Canlarım kuzularım yavrularım döndüm evime ama nasıl diye bir sorun. Bayramdan önce kuzenime gittim ama ordan bir yere gidemedim. Abim aradı (kuzenimin kardeşi) Myna gitmesin ben geleceğim görüşürüz falan dedi. Tabi ben Çarşamba gitmiştim abim cumartesi akşam geldi. Ablamın büssürü iftarı vardı. İlk iki akşam baba tarafı yani bizi taraf vardı sonraki akşam anne tarafından gençler geldi. Lan bildiğin gençler muhabbet iyi hoş ama Myna orada saksı bitkisi, koltuğun kırleti gibi duruyor. Dün akşam ablam benle konuştu ne o öyle kırlent gibi duruyorsun hiç katılmıyorsun falan. Ama işte ben öküz geldim öküz gidiyorum alışık değilim ki. Oysaki hep ortamda konuşan eden insanlara hep imrendim keşke öyle olsam derdim. Bu işe bir el atmam lazım. Onu da yapılacaklar listesine ekliyorum.
İftardan iftara koşturduk ama hamd olsun çok güzeldi. Almanya’dan gelen kuzenimle görüştük. İki çocuğu var ufağı yesen doymazsın öyle şeker bir şey. Büyük kız daha oturaklı ama ilgilendin mi çok mutlu oluyor. Ona tekerlemeler öğretiyorum çok seviyor gittiğinde hep Myna ablam öğretti diye söylüyormuş.

Ben arife günü köye çıkacak babamlarla buluşacaktım ve bayramın ilk günü hep birlikte dönecektik. Plan buydu en azından. Ben arife günü çarşıya çıkarken abime durağa gidiyorum diyince höstlendim. Araba var yarın hep birlikte gideriz, uğraşma otobüsle dedi. Allah dedim bayram günü kalktık kahvaltı ettik amcamın evine geçtik orada da akşama gideriz dendi. Babamı aradım onlar dönüş yoluna bile koyulmuşlar. Mübarek koşarak kaçıyor sanki erkenden. Baktım yetişemiyorum, kardeşim de köyde kalıyor gideyim kardeşimin yanına dedim. Gittiğimde de kardeşim kalmak isteyince diğer kuzenle konuştum abla giderken bunu da alın olur mu falan dedim. Onu da oraya kakaladığıma göre huzur içinde gezebilirim.
Abim bugün İstanbul’a gidecek, ona sordum beni götürürsen geleyim sizle diye olur dedi. Çantamı arabadan çıkarmadım. İnince gene kuzenime geçtim abla bana don ver don diye höykürdüm. Aldım donu giydim açtık belgesel izliyoruz. Maymunlara bakıp vay anasını ne akıllı diye diye izledik. Eniştem yatınca ablam bana öküz olmama yolunda ders niteliğinde öğütler verdi. Aşacağım bu durumu hadi bakalım. Sabah oldu amcamlara kahvaltıya gittik abim yatıyordu hem de akşamüstü gideriz diyip duruyordu o yüzden ablamın evine döndük ben evde oturdum onlar apartmanda bayram ziyareti yaptılar. Geldiler baya oturduk saat 5 gibi ablama telefon geldi sonra bana dönüp abin gitmiş seni unutmuş dedi. Anam eşyalarım kaldı arabada! Hemen aradı ablam o ona bağırdı öteki buna bağırdı. Sonuç? Benim valiz bana dönecek ama nasıl bilinmiyor. Mal gibi kaldım ortada. Abim arayıp çağıracak diye beklerken nal topladım. Yapacak bir şey yok kalktım otobüsle geldim. İnsanlar kapıdan taşarken binmeye çalıştım ve bindim tutunacak bir yer buldum oraya yapıştım. Zorla geldim eve bu defa yeni patroncuğum bayramlaşmaya geldi eğlendik. Bayram güzel millet, çocuklar için daha da güzel ama hayat güzel mutlu olmak lazım. Çok konuştum daha da konuşacağım buralardayım artık millet 

10 yorum:

  1. Hoşgeldiin :D
    Ben de kimi ortamda susmam,kiminde de hiç konuşmam. Ortamdan aldığım enerjiye bağlı (:
    Valize üzüldüm ya,ben olsam zorla geri getirtirdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldumm :)
      Kaç paralık çantaydı o ona yanarım, sonra içinde en pahalı parfümüm vardı ıııı ağliyciiimm :(
      Çantam muhtemelen döndü amcamda şuan ama ben ne zaman gidip alırım bilmiyorum.
      Konuşabildiğim gün hiç susmayacağım ortamlarda :D

      Sil
  2. Konusma durumlari ortamla alakali sanirim bende bazen sus pus oturuyorum bazen de cenemi kapatabilene ask olsun :) kastigim ortamlarda konusamiyorum oz guven falan gidiyor kasmamak lazim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sıkıntı bi durum oluyo yani. Süs bitkisi gibi oturunca hoş değil aşmak lazım yoksa ablam beni dövecek :D

      Sil
  3. Hoşgeldin :)
    Yokluğu hissedilen bloggerlardan birisin :)
    Baya aksiyonlu bir valiz olayı olmuş :)
    Ya senin bir ortamda sessiz sakin olabileceğine inanamıyorum hala :) Ama aşabilirsin tabisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldumm :)
      Ay canım benim tişkürrr ederim :D
      Bir günüm sorunsuz aksiyonsuz geçse dişimi falan kırıcam :)
      Ben gidemedim çantam gitti istanbullara:)
      Malesef ortamlarda çok sus pus oluyorum, biraz alışacak kadar görüşsem o insanlarla üfüüü tutmayın beni :) aşacağım ilk görüşte coşcam

      Sil
  4. he heeee hem öküz hem kırlent ha haaaa

    YanıtlaSil
  5. Bende genelde konuşmam :)
    Çantan eminim sendedir artık :)
    Bu arada çoook geçmişte olsa bayramın kutlu olsun tatlım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortamda birden cıvıldamak bana göre değil :)
      Çanta'm? Iımmm şuan kimde olduğu bile belli değil o kadar diyim sana:/
      Seninde geçmiş bayramın çok çok çook kutlu olsun :D

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın