5 Haziran 2014 Perşembe

Köy Günleri'm

Şuan içeride komşu teyze var halamla konuşuyor. Dün durakta beklerken bu ve yankisi beni kuzenim sandılar arkamda bağırıp durdular. Ben dönünce bir durakladılar aralarında kim ki bu diye söylenirken biri tanıdı beni ‘’Myna kız bu hoş geldin napıyorsun kız?’’ selam hoş beş yapıp otobüse bindik. Ahanda size gerçek köy görüntüleri.

Ben bu kadını hiç sevmezdim küçükken. Çünkü ben yazları büyük çoğunlukla köye gelirdim. Bu kadın da babanemi görmeye gelirdi hep, beni görünce de ‘’aynı babası biblo ekosüperpeçete ‘’diye bağıra bağıra konuşurudu. Bende çok sinir olurdum öyle demesine. Ben dün duraktayım (kapının önü durak falan çok uzakta evin önünden biniyoruz biz) aşağıda büyük ağaç gibi bir şey var gözükmüyorlar ama sesleri geliyor bunların. Ayy diyorum araba biran önce gelse de gitsem beni görmeseler diye şey yapıyorum. Yok anasını gelmedi otobüs! Gerçi gelse bile bunlarda otobüs bekliyormuş. Az ötede beni görünce otobüs on kere durmasın gelin şunun yanına gidelim diye gelmişler. Neyse şimdi halamla odada konuşuyorlar da benim popiş tavan yaptı. ‘’Ay kız bu Myna ne güzel kız olmuş öyle tıpkı senin kız gibi, ne güzel olmuş…aa bu eşyaları kim katladı?’’ ‘’Myna katladı galiba ben ellemedim.’’ ‘’ay ne güzel katlamış Maşallah pek güzel kız’’ ulan ne alaka eşya katlamakla? Hadi bekâr oğlu olsa ona isteyecek diycem ama bekar oğlu da yok galiba. Ay hiç kimseyi doğru dürüst bilmiyorum bende he.

Dün sınavda da çıkmak yasaktı. Bitirdim bekliyorum sürenin dolmasını. Gözetmen de bir değişik bize diyor ki bittiyse cevaplarınızı kontrol edebilirsiniz, hadi ya sen demesen ben bitin kağıdıma dokunma yasağı var zannedip ellerimi havaya kaldırıp bekleyeceğim. Birde utanmaz diyor ki yapacak bir şey yok bitirenlerle bakışacağız. O senin filozof gözlüklerini beynine geçirdiğim sus konuşma batıyorsun yahu. Bir de sürekli ağzını açıp bir şey söyleyecek gibi oluyor ama konuşmuyor deli deli dolanıyor. Herhalde bir tahtasını kaybetti zaar.
Birde Salı günü bir tip gördüm çocuk güneş gözlüğünü nasıl takacağını bilmiyor herhalde. Ensesine takmış dolanıyor biri de sadece ensesini uzatıp örmüş. Olum ne cins zevkleriniz var lan böyle, bir kız gördüm o da yosun yeşiline boyamış saçını. Gece görsem değnekle döverim içine cin kaçtı diye. Neyse şimdilik bu kadar saçmalık yeter öpüldünüz

                                                                                                Sakar Myna

10 yorum:

  1. Baya kızdırmışlar seni :D
    Sinir olunacak teyze sırasında 1. olma yerinde öyleler :))
    Zaten en çok gözetmenlere gıcık oluyorum!
    Neyse şimdi sinirlenince kendimi kaybedebiliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen sinir olma kuzum ben oldum kafi :)
      Ah gözetmenler ah

      Sil
  2. Myna dönüşün muhteşem oldu :)
    Belli bir yaştan sonra kadınların çok güzel kız olmuş yorumları başlıyor. Oğlu olmasa bile :) Yani bize kısaca demek istiyorlar ki bu sümüklü kız çocuğu ne zaman büyüdü de güzelleşti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönemedim telefonumun tospa hızındaki internetiyle ıkına ıkına yazdım ve yazıyorm
      Kalbim, aklım , fikrim ve telefonum hep burada :)
      Kesin bu kezbana ne oldu diye şaşırdı da diyor haklı tespit ;)

      Sil
  3. bitirdiğimiz halde çıkmaların yasak olduğu sınavlarrr... :) :)

    ama diğerleri gürültüden rahatsız olmasın tabii. :) :)

    beklerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hocanın derdi düşünceli olmak değil bizi süründürmekten zevk alıyor. O öyle tutmasaydı tekrar yağmura yakalanmazdık herkese düşük not veriyor değişik yani ayaklı kanser hücresi bunlar :) doğru dürüst internet bulur bulmaz geleceğim :)

      Sil
  4. Ah o teyzeler ne fenadır ya!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzummmm dün akşam abartısız 40 dakika sana cevap yazmaya uğraştım ama nankör telefonum beni yarı yolda bıraktı :/ neyseki internet buldum :)
      Ah o teyzeler ah birde koca sesleriyle köye duyurmasalar dedikleri herşeyi ne iyi olacak ya

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın