20 Haziran 2014 Cuma

Tatil Bile Sendrom Yaptı

Tatil istiyorum diye kendimi yırttım, sonuç? Okul kapandı ben evde pineklemeye başladım. Kalkıp yürüyüş yapasım bile yok, ot gibi yaşamaya başladım. Arada da ders notlarıma bakıyorum. Galiba mantıktan kalacağım. Aslında onun bütüne gitsem benim için daha iyi olacak ya neyse. Şimdi birde bu sabah babam arkadaşlarıyla tatil gibi bir şeye gitti. Elebaşı olan arkadaşı yani babamın kankası olanla yıl boyunca fidan satmaya vs. köy köy geziyorlar. Bu adam bu defa 4 erkekle Tekirdağ’a gezi planladı ve babam onlardan biri. Adam kendi için hiç bir şey yapmıyor, gitsin gezsin diyorum. Ama beş dakika içinde kıskanıyorum! Ben okulda kendimi yırttım yıl boyu, hatta harcı geri almaya uğraştım. (tabi hüsranla sonuçlandı ve babam hala onun lafını sokuyor bana) Kendi kendimi piştekliyor, sinirlendiriyorum.
Dün aldım kardeşimin kolluklarını şişirip taktık koluma,simidini de geçirdim belime bir yandan şişirip bir yandan da ‘’baba hadi ben hazırım, yüzmeye gitmiyor muyuz ehe’’ gide geyik yaptım. ‘’güle güle gidin siz’’ lafını yapıştırdı suratıma. Bende durur muyum? Evet o an bayağı bi durdum. Ama akşam valiz hazırlarken şortunu aldım sakladım.’’bizi götürmedin sende yüzme oralardaaaa!!!’’ beş dakika sonra sıkıldım bıraktım.
Kendin gidemiyor musun diyen varsa lütfen! Dediğim gibi ben gölde yüzerek büyüdüm deniz yohhhh buralarda. Gölde küçük kasaba da ve oradaki insanların gözlerinde X-RaY ışınları olduğundan şüpheleniyorum. Birde kıyıda çoluk çocuğun bol bol işediği yerlerde yüzmek istemiyorum. babam kankasının kayığını (ama adamın deyimiyle yatını) alıyor ve açılıpta yüzüyoruz. Öylesi daha iyi oluyor.
İlk kayıkla gittiğimizde merdiveninden haberimiz yoktu. Merdiven kayığın içindeki bölmedeymiş. Biz mal ailesi olarak atladık suya ama kayığa çıkamıyoruz. Gölün ortasında, tam fiyaskoydu. Sonra babam çıktı bizi de çıkardı ve arkadaşını arayıp merdiveni öğrendi. Ondan sonra rahat ettik ama ilk gittiğimizde bir yandık bir yandık anlatamam. Evde annem bizi zeytinyağına yatırdı diyebilirim. Ranzaya çıkmak bana tam işkenceydi, o dizler bükülmüyor merdiven çıkamıyorum. Bir daha kaç lira para gömdüm güneş kremi aldım, sütten ağızım yandı yoğurdu buza yatırarak yiyorum. (aslında yoğurt yemem ben)

                                                Sakar Myna

14 yorum:

  1. Ahaha çok güldüm. Enee Fırat :))
    Yüzde ona giremedin galiba, hayırlısı olsun. Tatilde tembelliğe bir alıştırdın mı kendini kurtulamazsın yaz boyu, aman diyeyim boş bırakma kendini.
    Hiç gölde yüzmedim ilginç geldi.
    İyi tatillerr, babana :D

    YanıtlaSil
  2. daha açıklanmadı ama bazı notlarım kötü gibi ondan umudum yok, tembellik çok cazibeli görünüyor ama kendi başıma biz kayık olmamak adına hareket edeceğim.
    Gölde yüzen her yerde yüzermiş :) tatlı suda yüzmek zor, tuzlu su gibi seni kaldırmıyor
    Hayat babama güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Bütleri ihmal etmeyelim onlarda bizden ;)
    Alıştırma kendini boşluğa bişeylerle uğraş :)
    Babanın başının etini yiyerek göle götürmesini sağlayabilirsin mesela :D
    Sonra sıkılmaktan da sıkılırsın benden demesi ;)
    Öpüyorum canım benim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha şimdiden sıkılmaktan sıkıldım :)
      Başka çaresi yok elbet götürecekte ne zaman?
      Bütsüz geçmek ne bilim bana şe gibi geliyo züppe işi :P (anca kendimi kandırırım)
      bene öpüyorum kuzu

      Sil
    2. Büt şart ya ne bileyim daha iyi oluyo işte :D
      Sen iyice başının etini yersen götürür hemen ;)

      Sil
    3. büt olmazsa olmaz gibi bişey
      3gün beklemek zorundayım malesef :) kardeşimi gazlayıp salıcam :D

      Sil
  4. haha, ne şapşik aileymişsiniz siz öyle, merdiven unutmalar falan :D yaşarken çok ciddiye alınıyor böyle şeyler, ben olsam hiçbir zaman kayığa pardon yata çıkamayacağımızı, köpek balıklarının gelip bizi yiyeceğini öleceğimizi falan düşünürdüm. iyi kurtulmuşsunuz :D kahraman baban tatili hak ediyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gölde köpek balığı olmazda efsaneleri ve birde su yılanlarını düşününce tırstık :) hak ediyor tabi ya benim ki ben gidemiyorum diye huysuzluk

      Sil
  5. Sana anime önermeye geldim. :D Yamato Nadeshiko Shichi Henge diye bir dizi. Benim çok hoşuma gitti belki sende seversin. :)

    YanıtlaSil
  6. Ayy Fırat'a bayılıyorum ben! :D
    Off ben çok beyazım, o yüzden bronzlasmadan önce haslanıyorum adeta,aynı seyi ben de yasamıstım,yatsan yatılmaz,kalksan kalkılmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fıratsız olmaz :) bende takıntı gibi bişey oldu :))
      Güneş yanığı of yani,çok fena bir daha tövbe kremsiz burnumu bile güneşe çıkarmam

      Sil
  7. Kayığa çıkamayışınıza çok güldüm yaa :D
    Ben de bir defa çok kötü yanmıştım. Kaç gece acıdan ağladım. Ondan sonraki denize gidişimde güneş kremini boca ettim üzerime ve bembeyaz döndüm eve. Oh mis :)
    Karikatürler çok tatlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde çıkamazken görecektin bizi :)
      Güneş kremini icad edenin elini öpücem , o ne harika birşey :) acı yok rocky

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın