6 Temmuz 2014 Pazar

Ah Debriyaj

Dün direksiyon sınavındaydım. Yanıma Ekosüperpeçete’yi (babamı) aldım. Neyse sınav yeri İzmit’in en ücra köylerinden birindeydi. Babam fidan satan arkadaşıyla gezerken gitmiş o köylere ama otobüsle gidecek olunca işin rengi değişti. Babam erkenden gitti çarşıya alışveriş yapmaya ben öğlen gittim. Öğlen diyorum ama sınavım 17.15te. Deli gibi erkenden saat 2de evden çıktım. Neyse babamla buluştum çarşıda nerden bineriz bilmiyoruz. Şansa kalmış işimiz. Ben burası diyorum babam ötesi diyor.. gittik sorduk bulduk durağı. Orada bir oğlanda aynı sınav için bekliyor. Benden önce sınavı ve köy otobüsü seyrek saatlerde gelir, birde bu garibim yanlış durakta beklemiş sonra tam doğru durağa gelirken kıl payı kaçırmış otobüsü. Durakta nasıl stresli anlatamam. İstanbuldan gelmiş, normalde Kocaeli üniversitesinde gazetecilik okuyormuş. Aynı kurstan çıktık çocukla. Neyse otobüs geldi bindik otobüs köy otobüsü muhabbet, kahkaha, laf atmalar havada uçuşuyor. Hala varmış insanlığın ölmediği yerler.
İndik gittik bizim kursun listesini tutan hocanın yanına ben geldim yaptım. Ehe erken gelmişsin iki kişi var önünde dedi. İyi tamam geçtik oturduk, o çocukta yetişti sınava hatta biraz bekledi bile. Beklerken diğer adaylara bakıyorum. Tabi parkurun başı ve sonu olan yerdeyiz biz. Bir gideni birde geleni görüyorum, gelene park yaptırıyorlar ve sınav bitiyor.



Bir ara oturduğum yerin yakınına iki kız geldi. Biri salya sümük ağlıyor, bir elinde sigara diğer elinde telefon bir şeyler anlatıyor. Yanındaki arkadaşı da elinde sigarayla gelip bunu teselli ediyor. Kız ağladıkça ben tırsıyorum. Kesin kalırım diyorum. Kız rampa kalkışında sanırım öndeki araca dur kalk yaptırmışlar bu da panik yapmış sürekli arabayı stop ettirmiş. Ben başladım dua etmeye, için için dualar okuyorum. Bir yandan da stresten acıktım midem gurulduyor. Ona kapa çeneni diyorum ama bana mısın demiyor.

Sıra bana geldi. Sonuncuydum. Heyecandan ölücem sandım. Bindim arabaya merhaba dedim duymadılar bile. Sonra hocam Myna merhaba dedi, döndüm merhaba hocam nasılsınız? Dedim. Ana gözetmen durur mu? Bizde iyiyiz dedi. Oracıkta öleyim istedim. Merahaba dedim ama şe etmediniz diyorum ama bana mısın demiyor. Trafik neymiş! Arabanın içine s*çtım. Marşa bastım el freni diye bir şeyden haberim yok ellemedim ona. Adam -50 puan dedi. Naptım hatam ne diye düşünüyorum kendimce. Ama yolun yarısından sonra adam el frenini indirince aha bittin kızım dedim. Sonra adam ya benle dalga geçti ya da iyimser olmak için suçu hocama attı. Rampa kalkışında da o el freni çekiliydi ve ben stop ettim. İkincide kalktım. Adam öğrenciye bak arabayı stop ediyor ama marşa bastığında fark ediyorum anca resmen imzasını attı yola ehehe dedi. Ezdi mi, ne yaptı anlamadım. Yolda gidiyorum ki vites iki de ve hızdan hoşlanmam adam ne dese beğenirsin? Acelemiz yok! Lan yavaş gidiyorum daha ne yapayım? Sonra ışıklara geldik şerit değiştirirken tüm kuralların canına okudum. Işıklarda uzun bir kuyruk bekledik. Üçüncü yeşil ışıkta sıra anca bize geldi. Sanırım orada dur kalk yaparken iyiydim. Yolda durdurdu geri geri gel dedi, debriyajla gideyim istedim gene kaçırdım. Debriyajla yıldızım hiçbarışmadı sınavda.
 Sonra parkurun sonuna geldik park edeceğim. Durduğumda adam gene ben kurtardım sizi ben bastım frene dedi. Hepten canım sıkıldı, geri park yaptım. İnince hocam sitem etti niye hiç arayıp sormadın diye. E hocam sınavlar filan dedim neyse hadi iyisin gibi kafa salladı. Ama benim moral yerlerde. Babamda ne yaptın kaldırıma çarptın dimi dedi. Ne alaka be çarpmadım dedim. O zaman çok yakın park ettin aferin dedi. Hocamın kocası babamın arkadaşı oluyor. Ben sınava girmeden önce adamı arayıp dalga geçti. Bak kız geçemezse sizden bilirim söyle torpil yapsınlar falan dedi. Adamda elinde olsa keşke kaç öğrencisini bıraktılar dedi ben tamam 80 lira ayarlayayım diye hesap yapıyorum.
Sınavdan sonra babamın yapamadığı alışverişi yaptık 20,16Da otobüse bindik ki yol max 40 dakika sürüyor. Yetişemiycez diyoruz baktı şoför, abi yetişiyor musun dedi. Hızlı sürüyosun kaptan galiba yetişiyoruz, sen yetişecek misin? Şoförde ben arabada açacağım dedi, buyur gel bize dedik Allah razı olsun dedi. Sanırım tekrar yola gidecek. Eve geldiğimiz de iftara 2dakika vardı.

Otobüsteyken hocamın kocası aradı babamı sonuç ne zaman açıklanır falan dedi sonra da müjdemi isterim geçmiş senin kız dedi. O an sevindim ama daha sonra yok kesin karıştırdılar, ben geçemem ki yok ya olamaz… Evet Sevinmemek için debeleniyorum öyle de saçmayım. Birazdan tarif paylaşacağım, öyle özel bir şey değil kendi sıradan kekim ve yaptığım profiterolün tarifi olacak. Saygılar, hömetleeeerrr

22 yorum:

  1. Geçmiş olsun, iyi olmuş halletmişsin. Ancak bu kadar hata yaptığın halde geçirmelerine şaşırdım biraz. Ben kendim görmüştüm çünkü kız arabayı ilk stop ettirdiğinde indirmişlerdi, hata kabul etmiyorlar.
    Sen şanslısın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyfi durum ya istediğini geçiriyor ya da bırakıyor.Belki bendeki stresin farkına vardı belki gelişme göstereceğimi gördü bilemiyorum :) belkide sandığım kadar hata yapmadım yada hatalarımı fark etmedi :) yırttım :D

      Sil
  2. Aga sevindim iyi günlerde kullanman dileyiğle bu benim yeni bloğum ve hesabım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) hemen takibe aldım ;)
      Diğerine noldu ki?

      Sil
    2. Diğerini arakladılar aga insan neden böyle bişey yapar anlamıyorum ne yapacan bloğu çeyizinemi koyacan her neyse işte debriyaj güzeldi :)))

      Sil
    3. Boşver aga :) yeni blog hayırlı olsun o zaman.
      O debriyaj yok ah ah :D

      Sil
  3. Tebrik ederim senin adına sevindim, kendi adıma da şaşırdım o kadar hatayla geçmişsin, hayırlısı buymuş demek ki... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) belki sandığım kadar hata yapmamışımdır :)

      Sil
  4. Hadi geçmiş olsun Myna,gözün aydın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kız geçemesem en çok giden 80 liraya yanardım :) Darısı başına

      Sil
  5. Baaak aldııın :)
    Ay tebrik ederim ki ama biraz şansın olmuş iyiki de olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsuun :)
    O kadar endişelenmişsin ama geçmişsin sonuçta, darısı başıma artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D valla öyle çok kastım kendimi ondan hata yaptım:) darısı gani gani başına:)

      Sil
  7. ah sonundaa harikaa tebrik ederimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Öğrendiğimde otobüste dans edecektim neredeyse :D

      Sil
  8. heeeey torpil yapmışlar di miiii kutluyoree :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadarını bilemiyore :) teşekkürler :))

      Sil
  9. tebrikler, ben ilkinde geçememiştim, ikincisinde daha kötü olmama rağmen geçmiştim (:
    ha şimdi kontağa anahtar koymaya bile tırsıyorum, sen böyle olma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) yok ben okula gidip gelmek için istiyordum zaten araba alsın da hiç inmiycem diyorum :D

      Sil
  10. Ayy geçmiş olsun çok sevindim :)
    Bu sınavın kaderi bence denk geldiğin gözetmenlere bağlı :)
    Bazıları çok uyuz oluyor ve en ufak bir hatada indiriyorlarmış arabadan. Neyse biz yırttık :)
    Ehliyetin de şimdiden hayırlı olsun o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ya çok teşekkür ederim :) suyun altına sokup ıslatıcam :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın