2 Temmuz 2014 Çarşamba

Durum Güncelleştirikmesi

Bu sabah gözümü kurstan gelen mesajla açtığım doğrudur. Ben sınavı niye inatla 12sinde sanıyorsam artık bugün tokat gibi gerçek yüzüme iniverdi. Sınavım 5-6 temmuzda ama tam tarih ve saati bilgisini 4temmuzda bildireceklermiş. Dalga mı geçiyorlar benimle? Umarım direksiyon sınavından tek seferde geçerim yoksa verdiğim 80liranın iki eli yakamda olur. O paranın hakkını vermem lazım soygunculara daha fazla para kaptırmak istemiyorum. Biraz pinti olabilirim ama yazık o paraya yahu içim acıyor. O parayla kitap alırım kendime elbise alırdım ayıp yani.

Şu sıralar evden çıkmıyorum. Sahura kadar oturup sabah pardon öğlenden sonra 3 civarında uyanıyorum yataktan çıkmam ise 4ü buluyor. Dün babam erken kalkıp annemle markete gitmiş. Baktım kardeşim süpürgeyi açmaya yelteniyor. Az hareket olsun, çocuğa da çok yüklenmeyeyim diye kalktım ben aldım süpürgeyi. Sonra kardeşim geldi annem arıyor dedi konuştuk bir yerlerin ölçüsünü istedi. Kardeşime kakaladım sonra ben işime baktım. Hallettiğim gibi yatağıma tünedim. Evin en serin odasıdır hatta babam klimalı oda diye dalga geçer. Çıktım yatağıma kitap okurken babamlar geldi babam kükrüyor. O hala yatıyor mu kalksın uykuya oruç tutturuyor, bu kadar uyku mu olur bu ne diye söylenirken yatağımdan anırdım. Uyumuyorum beeen! Bu lafın üstüne durur mu yapıştırdı bilmem ki bıraktığım yerden santim oynamamışsın demesin mi? Beni bir gülme aldı ki sorma. Herhalde rüzgar çarptı.
Sonra kardeşim kurabiye yapacağım diye girişti dakika başı abla diye seslendi. Kurabiye hamuruna çok un koydu hamur dağılıp durdu. O hamuru yoğururken ufak parçacıklar saçmış olabilirim. Ama kardeşimin lan bir kurabiyelik hamurdu o lan oha yuh kaç kurabiye ziyan ettin…gibi sıralı cümleler sarf etti. Kanser etti beni camış. Olabilir kaç kurabiyelik hamuru ziyan etmiş olabilirim ama mutluyum. O hamurdan kurabiye yapmayı başardım.

Tatile girdiğimden beri evden çıktığım yok ot gibiyim. Ranzamdayken gece ışığı açtıklarında o ışık gözüme patlıyor sanki. Artık onlar ışığı açınca eriyorum diye inlediğim doğrudur. Ama bildiğin eriyorum o ışıkta belki bende gizli vampirlikte olabilir. Işık görünce pısıyorum değişik hallerdeyim. Tatil bana iyi gelmiyor aslında çok uyuyorum şişiyorum kafam ağrıyor ve hiçbir şey yapmama izin vermiyor. Film izleyemiyorum, kitap okuyamıyorum, uyuyamıyorum. Neyse bu da böyle bir durum güncellemesi olsun.

                                   Sakar Myna

14 yorum:

  1. Uyku, uykunun mayasıdır demişler. Kendini yataktan sürükleyerek kaldırmanı tavsiye edebilirim. Birkaç gün sonra düzenin oluşur hem. Gencecik beyinleri uykuya mahkum etmeyelim değil mi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyudukça uyuyasım geliyo valla :/ kalktığımda yapcak iş icad ediyorum yeni yeni :) resim çiziktirmeye çalışıyorum ;)

      Sil
  2. Bende sırf tatil boşa gitmesin diye 5 saat falan uyuyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5saat uyusam ölürüm herhalde :/ benim bünyem çok uykuyla kendine geliyo.
      Ama dayanabiliyorsan çok iyi

      Sil
  3. Sınav saatini ve gününü bir gün önce haber vermişlerdi. Şok olmuştum :)
    Umarım ilk sınavda geçersin sen de.

    YanıtlaSil
  4. Çok uyuyunca insanın daha da uyuyası geliyor :)
    Uyumasan bile böyle hiç bişey yapmadan durmak daha cazip geliyo
    O yüzden soğuk bi su çarp yüzene kendine gel :))
    Bu arada sınavın çok güzel geçer inşallah canım benim ;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyku çok değişik bir şey aslında :)
      çok fazla yatınca yatak batıyo bana duramıyorum ben :D
      soğuk duş mu alsam ne yapsam:) tamamen açılırım
      ayyy inşallah geçerim :*

      Sil
  5. Kendimi gördüm sende resmen :D
    Ben de sahurdan sonra oturup bilgisayardan dizi falan izliyorum 6'ya doğru falan uyuyup 3'te kalkıyorum. 4'e kadar 5 dakikada bir uyanarak uyumaya devam edip ancak kalkıyorum :D
    Orucum kabul oluyor mudur ki acaba diye düşünmedim de değil bu yüzden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahur erken geldiği için uyumak çok mantıklı gelmiyor bana :) gündüz uyumak hep cazip
      Birde hadis vardı sanırım, oruçlu insanın uyuması bile ibadettir diye. Bence bunun ucundan yırtabiliriz :)

      Sil
  6. Niye son dakikaya bırakırlarsa böyle önemli şeyleri..
    Ben de öyleyim ya, yatak-pc-kitap üçlüsünde takılıyorum,film izliyorum ama hepsi yatarak :D Bana da annem söylenip duruyo ama napiyim :D
    Çok sıcak zaten,dışarı çıkılacak gibi değil,tercihler var haftaya nasıl çıkıcam diye düşünüyorum,üşengeçlik o kadar işlemiş ruhuma :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saçma sapan sistem böyle :/ durduk yere stres yaptırmaya bayılıyorlar
      Tatile gitmiyorsan evde başka ne yaparsın ki? Balkona leğende su koyup hayali bir plaj ortamı mı yapsak? Tatilde her eylem yatark olur zaten, iftara kadar yat yat yat..iftardan sonra gene yat :) sonra ben neden kilo aldım acaba?
      Tercihler ufuu artık yüzdün kuyruğuna geldin hadi hayırlısı :) Sakarya da seçeneklerin arasında olsun bence :)

      Sil
  7. sınavda başarılar:)
    uyku ben de uyuyorum da senin kadar değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)
      Uykuyu bırakmaya çalışıyorum artık :) alo uyku bırakma hattı kaçtı?

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın