28 Şubat 2016 Pazar

Gitmek ya da Sadece Uyumak?

Okulda bu yıl sürekli erasmus yapın baskısı görüyoruz. Bütün hocalarımız yurt dışına çıkın diye beynimizi yiyorlar adeta.
Birde yalaka tayfa var. Ayyy bir tane çocuk var sınıfta eli yüzü düzgün bir o var ama o da gitti muşmula gibi bir kızla sevgili oldu. Üç beş haftaya ayrılırlar dedim ama neredeyse 2,5 yıl oldu. Ay birde bir inekliyorlar anlatamam. Bizlere göz açtırmıyor namussuzlar. Şimdi bizde kazıkçı hoca bol ortalamalar yerlerde ama bu akıllılar başka üniversitede yaz okulunda dersleri AA verip ortalamanın kıçını tavana vurduruyorlar. Birde hocalarla araları çok iyi ayyy bakıp bakıp nefret ediyorum. Uzaktan nefret bakışlarımla boğmaya çalışıyorum.

Ben dersleri hakkıyla geçsem de ortayla geçtiğim için ortalama yerlerde, e baba yaz okulu desem bana masraf çıkarma diyor. Adam da haklı ki ben başka şehirde yapabileceğime inanmıyorum Afyondan sonra. Yurtdışı diye beynimi yedikçe bir tırsıyorum. Geziyle bir haftalığına filan gitsem güzel olur da 3-5ay kalamam.
Ben zaten yemek konusunda aşırı problemli biriyim oralarda açlıktan ölür giderim hafazanallah. Hayallerime el sallıyormuşum gibi hissetmeye başladım. Bu nemrutlar benim yerime araştırma görevlisi olur bende ortada bön bön baka kalırım. Yalakalık olayı bana ters hiç yapamam. Ben pazarlık bile yapamıyorum bırak yalakalık yapacağım..düşündükçe fenalıklar geliyor.
Yaklaşık üç haftadır kuzenimin evi okul ve kendi evim arasında mekik dokuyorum. Kaynanası hastanede yatıyor ve kızına bakmak için beni çağırıyor. Artık evdekilere kızıyorum kendinize dikkat edin hasta istemiyorum diye. Çok az kaldı aklımı oynatmama.
Unutmadan geçen Salı günü jandarmalar durdurdu yolda beni. Ayyy Allah’ım hapislerde çürüyeceğim diye içime ağlarken ehliyet ruhsat dedi. Yarım saat cüzdan da ehliyetimi aradım. Bulup verdim sonra baktı elindeki şeyin tuşlarına bastı bekledi, bekledi, bekledi.. Ecel terleri döktüm. Yanıma gelip gidebilirsiniz dedi. Benim bir gidişim var ki sorma uçtum adeta.

Okulda şöyle mi uyusam yoksa bu tarafa doğru mu yatsam ikileminde kaldım. Evet ders bayağı tek düze olunca uyumak çok güzel geldi. Büyük ve zorlu rakiplerim var ne yapsam okulu bırakıp örgü mü yapsam? Hiçte el becerim yok lanet. Ben en iyisi kuaför olayım evet felsefeci olup ne yapacağım? Zaten bir hocamız sürekli deli misiniz ne yapacaksınız yol yakınken kaçın kurtarın kendinizi diyor. Bize potansiyel 12 kedisiyle yaşlanacak bekarlar gözüyle bakıyor. Sanırım haklı olabilir..

Serzenişlerim bitmek bilmez. Bu sadece ölmedim yazısıydı. Daha güldürüklü dönmek ümidiyle hoşçakalınız..

15 yorum:

  1. Bu dersler beni bitiriyor. Kazıkçı hocadan geçemedim. Dc ile olan dersim dolu. Ortalama yerlerde. Okulu bitirebileceğimden bile emin değilim. Bence biz evlenelim ikinci yıla diye kızlara söyleyip duruyorum. Kısmetimde yok:) her türlü ortada kaldım:)
    Aglancak halime şuan resmen gülüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim arkadaşım siyah da öyle söyleyip duruyor :)

      Sil
  2. Düşünme onları ya,sen kendine yoluna bak Myna.Hem ayrıca Erasmus işini de bir kenara atma,aklımda dursun.Belki olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözümün önünde yaptıkları için sinir oluyorum.. Erasmus işi bu sene kaçtı da bilmiyorum yabancı ülkede yaşamaktan tırsıyorum

      Sil
  3. Üniversite biter arada arada "ulen ne çekmişim iyi ki de kurtuldum" sevinçleri yaşarsın. Ben kendimden biliyorum.O sevinçli günlere en yakın zamanda kavuşursun inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy keşke desem öyle geçip gitse keşkeeeeeğ :)

      Sil
  4. Erasmus aklımı epey kurcalayan bi mevzu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışına çıkmak istiyorum ama kalmak istemiyorum belli bir süre

      Sil
  5. Üniversite hayatına daha adım atmadğım için o konuda bir şey diyemeyeceğim ancak babamın ünvde doçent olmasından dolayı onun okuluna her gidişimde -ilokulda falan- HOCAAAAĞM KIZINIZ MI ÇOOK TATLIIIAAAAĞ gibisinden hep yalakacı tipler oluyordu.. Bu sene ünive geçen kuzenim de demişti aynısını. Hocaya yaranacağım diye sarma börek götürenler bile oluyormuş onların okulunda... Ünv ortamı beni korkuttu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yalakaları bildiği gibi yapsın ne çirkin şeyler öyle yaaa..
      Bide hocaya aşık olanlar çok, adam genç olsa anlicam da adam orta yaşlı

      Sil
  6. Kedilerini de al yurtdışına öyle git Myna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yurtdışı beni kabul etmez kedilerimle 😊

      Sil
  7. nabeer. bi deee, erasmusa mutlaka git yaaa madem okulda var erasmus bağlantısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyilik deep :) ortalamam düşünce o şansı kaçırmış oldum bakalım artık ya

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın