11 Eylül 2012 Salı

Baba Sendromu, Küçük Kardeş Piskopatlığı

      Türkiye'de en kötüsü ne biliyor musunuz? Bu ataerkil halimiz. Babaların sözlerinin iki edilmemesi yada karşısına geçip hayır yanlış düşünüyorsun doğrusu böyle diyememek. Sadece korku yada bastırılmak yüzünden konuşamamak. Günümüzde elit toplum olduk diyerek kasılarak geziyoruz ortalarda da ne oluyor? Aynı tas aynı hamam. Elit olmak için midesizleşenlerde cabası! Günümüzde ne çekiyorsa biz kızlar çekiyoruz. Baba bu akşam konser var herkes gidiyor bende gidebilir miyim? 'HAYIR!' keskin ve ne bi cevap dimi? Bide en komik olanı da şudur: 'Arkadaşın Meltemden neyin eksik? ona uçak benzini mi koydularda başarılı seni geçti haa!!!' diyerekten laf sokmaları. Ama biz desek ki:' baba Aynura iphone almış babası hemde onun dersleri benim kadar yüksek değil!?' dediğimizde aldığımız cevap: 'beni başkaları değil sen ilgilendirirsin.' oluyor. Hak mı adalet mi bu? Başarı olunca elalem şöyle böyle ama başarı söz konusu olmayan durumlarda yada daha doğrusu paşamızın işine gelmeyen durumlarda beni onlar değil sen ilgilendirirsin. Şimdi durum böyle olunca biz isyan edince  gene suç bizim oluyor. Nerde kaldı adalet?
     Genç kızlara biraz özgürlük için dernek kurmayı düşünüyorum. Konserlere partilere gidebilme özgürlüğü olmalı. Tabi içip içip kendini kaybederek babasının ağzına laf vermemeli kızlarımızda dimi ama?  Yada maça gidebilmeliyiz....
    Birde babaların küçük kardeşi şımartma halleri yok mu? Delirmemek ne mümkün. 'o üçük idare et, aklı ermiyor daha, istediğini yapta sussun...' ne küçülüğü lan. Eşşek kadar olmuş aklı her halta eriyorda bi çizgi filmi 10.kez izleme dediğimizi mi anlamıyor? Yada 10 saniye önce hep birlikte izlediğimiz filmdeki komik sahneyi ailenin tüm bireylerine teker teker anlatıp gülme çabalarına ne demeli? Ulan anla işte kimse seni dinlemiyo, bende gördüm diyor daha neye çabalıyorsun, amacın, sorunun , derdin ne senin!! Yerden bitme cüce! Yeter artık ilgi odağısın yıllardır e azcık büyü işte. Bak sen gelince 2.kez pabucum dama atıldı, daha da zorlama beni yea. Yetti gali pleace büyü. Ne kadar cadı olsa da kardeş yani illa sevdiriyor kendini pis cüce! Atsan atılmaz satsan satılır hatta iyide para eder amma ve lakin izin vermezler naparsın. İşte buna Küçük Kardeş Piskopatlığı Sendromu. Yapacak birşey yok malesef günümüzde tedavisi bulunamamış hastalıklardan biri. Tavsiye bile veremiycem hatta mümkünse siz tavsiye verin napim ben bu bücürü? En iyisi evlatlık vereyim birilerine :)) Hayattan ümit kesilmez demişler boşuna değil bişey biliyorlarki konuşuyorlar değil mi ama ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Söyle Söyle İçinde Kalmasın