8 Haziran 2014 Pazar

Paranız Hunharca Harcanır

Dün benim mayış günümdü. Gömlekte çarşıda yurdundaydı, ben hazır iniyore sen geliyore biz geziyore dedim. Oda sıkıntıdan patlıyormuş olur dedi. İndik çarşıya ama ben bir fena oldum bir fena oldum. İki adım atıyorum yer çekimi beni kendine kendine çekiyor. Gömlek nolur oturalım diye kıza bik bik ediyorum. o da baktı olacak gibi değil gel yurda gidelim az yatarsın kendine gelirsin dedi. Yurda gidene kadar kaç kere bir yerlere çöktüm bilmiyorum. Bir ara bankta oturuyorum Gömlek çantasını telefonunu verdi az dur geliyorum diyerek kayboldu. Biraz sonra baktım abur cubur almış sıpa =) arkadaşını da düşünür yahu. Daha önce böyle düşünceli arkadaşım olmadı biliyor musun? Hep bir taraflarımı yırttım arkadaşlarım için ama onlardan bana zerresi dönmedi.
Neyse kalktık gittik yurda, yolda Gömlek diyor ki ‘’sorarlarsa sana yurdu göstercem, sen yurt bakıyorsun tamam mı?’’ bende konuşacak hal yok ki? Neyse girdik yurda kimseler bir şey demedi. Odaya girdiğim gibi Gömlek’in yatağına çöktüm. Az yatınca zıpkın gibi oluverdim. İçtim ilaçla alakası yok yani o benim potansiyelimdeki iyileşmeydi bence. Ben kendime geldiğim gibi haydi gezelim diye tutturdum. Çıktık çarşıya gezdik dolaştık olmayan paralarla alışveriş yaptık. Maaş aldım ama o paranın hep yeri var. Mesele 3te 1i babama, 3te 1i kredi kartına ve 3te 1inin yarısı direksiyon sınav harç parası bana da kalan 3te 1inin diğer yarısı. Oda buradan okula gidiş geliş parası yani. Ama çok heves ediyordum gittiğimde beğenmeyip dönüyordum. Evde de keşke alsaydım diye kendimi yediğim takıları bu defa aldım. Hep Mien’in aldıklarına bakıp sümük çekmekle olmaz. Azıcık bir para gömme operasyonuyla çıktım takıcıdan.
Ahanda cicilerim. Evet kedili ne var?
Pişman mıyım asla! Ay sonu babama para versene hacı diye vik viklerim. Kardeşimin parasına sulanırım. Kız şunu alsana canım çekti diye kızın beynini yerim. Zavallım iyi sabrediyor bana he. Ben olsam kendi karşımda kendimi dinlene dinlene döverim. Bazen çok çekilmez oluyorum.

Benim otobüs saatim yaklaşırken Gül ve Zenginden telefon geldi çarşıya geliyoruz diye. Onları bele babam bekle benim otobüs saati geldi. Dakika başı arayıp nerdesiniz diye alt mesajı höykürme olan konuşmalar yaptım. Gül dediki senin durak nerde? Orta garaj dedim ama iki tane var biri tren yolunun aşağısında biri yukarısında. Aşağıdaki illere olan yukarıdakinde ise il içindeki köylere otobüsler kalkıyor. Bunlar uzaktaki sanmışlar. Yolda umarım ötekinde inmezler derken Gömlek arasana o zaman söyle dedi. Aradım Bak diyorum aşağıdakinde değil bak bizimkinin yanında essen var diyorum. Gül’ün tepki şu ‘’hııı kanka bununkinin yanında essen varmış’’diye Zenginle konuşuyor. Neyse bunlar gene aşağıdakinde inmişler. Yukarı geliyorlar benim durağın yan tarafı essen arkada tarafı esmer. Bu iki isim büyük süper market ismi bilmeyenler için söylüyorum. Zengin ‘’lan bu esmer’i essen sanmıştır gel oraya gidelim’’ diyerek bizim durağa gelmişler. Ben hala inatla ahan essen şura bak şundan gözükmüyor ama orda git bak diye kendimi ispat etme çabalarındayım. Neyse kızlar geldi ben otobüse hemen çantalarımı koyup iki kişilik yer tuttum ama gözüm çantamda. Gömlekte akıllı çantanda para var niye bıraktın diye söyleniyor. Kaş göz yaptım duyurma diye. Otobüse binen bizim koltuğa gidiyor duraklıyor. Benim aklım gidiyor çantamı iteleyip oturacaklar diye. Arabanın kalkmasına 5dakika kala yolladım kızları bindim ben hemen kuzenimi arıyorum nerdesin lo diye. Oda telefonu kapattığımızdan 10 saniye sonra arabadaydı. Neyse yolda giderken kurtlandı. Yok sidik kokuyo şura mı kokuyo bura mı kokuyo camı aç camı sen mi kokuyon, of bir sürü koku öyk midem bulandı..bık bık bık. Neyse indik eve geldik odada üstümüzü değişiyoruz sen mi kokuyon dedi gene kendimi kokladım bir şey yok lan sabah yakınadım olum diye atar yapacaktım ki şaka lan dedi cam açık dışarıdan geliyor herhalde dedi.  Sonra mı? yemek ye yat zıbar yaptık.
Not: Çok sevgili okur bu yazıyı yayınlamak pahasına balkondan düşmeyi göze almış ve hatta balkon duvarına yapışmış Myna’nın bu çabalarından haberdar olun istedim. Böyle yapınca anca bir tırnak çekiyor internet yani.
Not 2:Yarın önemli bir finalim var ben burada size yazıyorum. Gerçi daha şimdiden dersten geçmiş olmanın rahatlığı var ama yine de ben gidiyorum biraz çalışayım %10’a girmek kolay değil.
                      Sakar Myna

14 yorum:

  1. Cicilrrini güle güle kullan tatlım :))
    Arkadaş çok önemli de bulmak zor
    Bu arada aman diyeyim dikkatli yazını paylaşacağım derken sakatlama kendini ;)
    Sınavında başarılar canım benim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaş bulmak niye b kadar zor anlamıyorum, kaç milyon insan var niye hepsi de kötü ?
      Sağol kuzu inşallah :*

      Sil
  2. Hayırlı olsun iyiki almışsın ya para illaki bulunur (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babam sağolsun diyerek şey ettim eve gidince isterim artık :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun.. Dikkat et kendine... Finalde başarılar. Benim mola alanım buralar oldu =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol tatlım ;) İyiyim şimdi turp gibiyim.
      Bağımlılık yapıyor burası da yahu. Bende dayanamıyorum telefondan girip duruyorum :)

      Sil
  4. Cicilerini güzel günlerde kullan cicim :)
    Kolyeye ve açık mavi olan bilekliğe bayıldım özellikle. Neyse fazla gözüm kalmadan kaçayım ben. Sonra birşey olur benden bilirsin mazallah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hii kıyamam:) alırım sana da ne var yollayıveririm . Sağlık olsun aman :) senden kıymetli mi?

      Sil
  5. Para, para, para..devamı senden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varlığı dert...
      yahu ne meret birşey bu Köpeğe atsak yemez ama insanlar bunu için birbirlerini öldürüyor :/ çok enteresan. Mesela eşeğin yanına altın koysan dönüp bakmaz, insan olsa uufuuuuu

      Sil
  6. Geçmiş olsun,aç falan mı bıraktın kendini?
    Canım ya,ben de bu aralar bir şey alamıyorum,cüzdanım baya hafif :D
    Bayıldım aldıklarının hepsine,tarzımız benziyor,hatta kolyenin çok benzeri var bende (:
    Kıyamam ya, aman dikkat et balkona :D
    Sınavında başarılar :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol kuzusu arada olur öyle şeyler bana :) İyiyim çok şükür, eve dönmeden gene gidicem iyice hafifleyerek çıkacağım oradan :D gözüm döndü , sınav bol bol ters köşeydi geçmiş olsun artık

      Sil
  7. cicilerin çok hoş güle güle kullan şeker :)

    YanıtlaSil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın