18 Temmuz 2014 Cuma

Bi Öyle Bi Böyle ?

Ne dicem sana! Hani şu hatıra mimi vardı ya onda bahsettiğim bana mektup yollayan arkadaşına beni anlatan kız vardı ya. Heh işte geçen Özdilek’e çıktık annemle eve alışveriş yapıyoruz. Kızın teki durdurdu beni sen şu dershanaye gittin mi? adın Myna mı? dedi. O an gözümde şimşekler çaktı ve kızı tanıdım Kızıl sen misin? Dedim sonra hoş beş ettik bana diğer arkadaşlarımızın resmini falan gösterdi ama tanımadım. Numaralarımızı verdik birbirimize vedalaştık. Bu olay neredeyse bir hafta önce oldu ve biz daha birbirimize mesaj falan atmadık. O numara alma olayı işin raconuydu galiba.


Ama tüm gece söylendim. Vay anasını tanıdı lan beni nasıl tanıdı yuh artık… Diyerek söylenip durdum, ben tanısam da tanımamazlıktan gelirim onca sene sonra ne konuşcam ya derim ama kız geldi konuştu peh! Aslında yaptığı iyi bir şey.Biyoloji okuyormuş ne güzel dedim. Bende Felsefe dedim hiç garipser gibi davranmadı ah ne güzel dedi. Şaşırdım çünkü okulun ilk haftası beynimizi yıkadılar. Hele bir gün okuldan gelip ağladım resmen.
Hoca anlatıyor:
Şimdi felsefecilere bir tahtası eksik gözüyle bakılır. Kızlar evde kalmak istemiyorsanız son senenizde evlendiniz evlendiniz bir daha kaçar o tren. Başta size bir hatası eksik gözüyle bakacaklar. Sonra zaten atamaların durumu da ortada iş yok size. Niye geldiniz ki buraya? Biz bölümü kapatmaya uğraşırken siz tercih ediyorsunuz olmuyor. Şimdi size soracaklar ne okuyosun diye felsefe dediğinde o ne dediklerinde hadi açıkla sıkıysa? Ne işe yarıyor dediklerinde gene cevapsız kalacaksın. Daha biz açıklayamıyoruz. Dinsiz imansız gözüyle bakacaklar size….
Daha bir sürü laf etti. Ondan sonra Allah’ım ne yaptım ben nasıl bir çıkmaza girdim diye ağla dur. Ertesi günkü hocamız ise öyle şeyler dedi ki gerçekten motive olduk. Ben evlendiğimde işsizdim, çocuğum olduğunda işsizdim, kayınçomun fabrikasında amelelik yaptım ama bak şimdi neredeyim. İş illa ki olur siz yeter ki gayret edin kendinizi geliştirin öğrenmeye istekli olun…

O gazdan sonra tutmayın beni.. Şaka şaka bildiğin ana dersten kaldım ilk dönem. Ne okuyosun felsefe. Alttan dersin var mı? Var felsefeye giriş. Sanki insanlar bana k*çlarıyla gülebilsin diye gayret etmişim gibi. İkinci dönem o kadar kastım hepsinden geçtim ama geçen dönemki alttan dersim var diye %10luk dilime giremedim gerçi çok imkanlı değildi finallerde batırdım işi biraz. Gömlek’in ortalaması sınıf birincisinden düşük ikincisinden yüksek ama giremedi dilime. Niye çünkü alttan dersi var. Birde dalga geçer gibi ilk dönem etkilemiyor diyorlardı. Bugün bayağı sövdük. Birde en çok Nankör gene girmiş o dilime ona sinir oldum. Kızın vizeleri benden düşüktü of kendimi kalemliycem..Neyse sakinim ikinci sınıfta görüşeceğiz onlarla.

28 yorum:

  1. felsefe okuyorum, kaldigim ders felsefe giris haha :D cok komik ama! Ve evet is illaki olur, önemli olan yaptigin seyi sevmen. Felsefe cok agir okurken, bende görmüstüm zamaninda ve maalesef takdir hic görmüyor...almanyadada öyle...sanki bol ve bos vakti olanlar okuyormus gibi bakiliyor. En iyisi cok cok iyi olup o konuda kendin egitim vermen sonra, tabii ilk önce bir felsefe girisi gecmen lazim, ha gayret! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üvey evlat muamelesi görüyoruz resmen :) ama aslında en önem verilmesi gereken alanlardan biri felsefe. Kendini geliştirmek üzere bir alan olduğu için seviyorum
      Maalesef seneye kaldı ama geçeceğim inşallah

      Sil
  2. Biyolojiyi devam etmek isteyen biri olarak bende garipsemedim felsefe devam etmene :)Aksine takdir ediyorum ve başarılar diliyorum herkezin harcı değil felsefeyi algılamak kendimden diyorum lisede dersi anlamış gibi olurdum sonra ne anladığımı unuturdum.Bence o kafasında tahta eksikliği var durumu tam tersi çoğu insan anlayamadından önce "bunda benden çok ne varda anlıyor" gibisi hissederler sonra anlamayı isterler ama algılamaya çalışmazlar, felsefecilerin sözleri bir çıkmaza benzer onlara göre ne diyor bu ya gibi bir durum olur. Anlamsız gözükür o anlama çabası başlamadan biter böylece yoksa herşey normal bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama inan bana lisedeki felsefe derslerinde hep uyurdum ben oysa şimdi çok seviyorum çünkü adam akıllı öğretiyorlar gerçekten güzel şeyler var. adam milattan önce öyle bir laf etmişki şuan ki durumu özetliyor filan :)

      Sil
  3. hahahaha sıkılmadan okudum valla, kedili kızlı olan giftte çok hoşuma gitti =) inş istediğin gibi olur herşey ama cidden felsefeciler bir gizemdir yada ülkemiz cahilliği bu =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ön yargı değil aslında çoğunun bir kaç tahtası eksik ondan gizemliler bence :D

      Sil
  4. Oha kızda baya iyi hafıza var. Ben araya yaz tatili girince sınıf arkadaşlarının adını unutan tiplerdenim de ondan şaşırıyorum böyle.

    YanıtlaSil
  5. Ben şurda annemi uzun zaman görmesem yüzünü unuturum ki amcamın yüzünü unutmuştum :D
    Benim kuzenimde felsefe okudu ki bizim akrabalar her an dalga geçme potansiyeline sahip olsalar bile ağzını bile açan olmadı bu konuda iş meselesi zor biraz ama imkansız değil sonuçta hem iş bulmak her bölümde zor ki o kadar takma kafana canım ;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felsefe okuyanlara iyi davranmak lazım :) onca şey arasında akıllı kalmak zor :) o demiş herşey sudan oldu bu demiş hayır efendim ateşten oldu diye deli deli işlerde var :)
      İş imkanı iyi değil ama dediğin gibi hemen hemen her meslek için durum böyle üzülmüyorum, önemli olan kendine birşeyler katmak farkındayım :D :*

      Sil
  6. İkinci hocan haklı be güzelim. Doğru ülkede felsefe nedir gerçekten değerini bilen yok. ama ne olacağını bilemezsin ki. Kimya okuyup Microsoft`ta çalışan var. :) boşver illa kendine bir yol çizersin =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın burası Türkiye ne olacağını bilmek mümkün değil :D

      Sil
  7. Bazıları o dilime girmek konusunda oldukça şanslı :)
    Felsefe aslında çok güzel bir alan bence ama burası Türkiye olunca bir durup düşünmek lazım. Bazı alanları değersizleştirmede üzerimize yok.
    Sen yine de ikinci hocanın söylediklerini düşün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) adam haklı ya zaten bölümümü çok seviyorum.
      Önemli olan kendine bir şeyler katmak geliştirmek..ve bunu en iyi bu bölümde yapabilirim.
      Türkiye'de her kafadan ses çıkıyor o yüzden olumsuz şeyleri ne kadar doğru diye tartıp da ciddiye almak lazım :)

      Sil
  8. Felsefe çok severim ben bu önyargılar olmasa yazacaktım tercihlerime (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların ne dediği çokta önemli değil sen sevdikten sonra..
      Ön yargıları kırmak bizim elimizde ;)
      Hadi bakalım geri sayım başladı bir haftada açıklanır ne güzel :) ben ilk tercihimi bir ay beklemiştim açıklansın diye (yaşlı teyzeler gibi konuştum evet farkındayım )

      Sil
  9. Bazılarında fil hafızası vardır, bazılarında balık hafızası... Ben de okulun ikinci günü sınıf arkadaşlarımdan hiç birinin yüzünü hatırlamıyordum. kız geldi bana laf attı, bi de kıza atarlandım ne ayaksın diye.

    çocuk bakıcılığı mı, hım... çocuğa mı acısak, sana mı bilemedim:p

    YanıtlaSil
  10. Hahaha hocanın dediklerine çok güldüm :D
    Kendini geliştirmek önemli,hangi bölüm olursa olsun (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamı dinlesen var ya bekar öleceğim diye depresyona girerdin :D

      Sil
  11. ha haaaa felsefeye girişten kaldın bekliyo ha haa çok komik ama bu dimii :) öle oluyo sahiden yaa ekonomi öğrencisi ilk yılın ekonomi dersini veremiyo filan ha haa :) felsefeciler evde mi kalıyo ha haa :) felsefeci kadını hangi erkek anlayabilir ki ay çok eğlendim ama he hee :) bi de aklıma geldi türk felsefe kurumu var. al bak kitaplarını. ionna kuçuradi oku bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu araştırdım baya :) şimdilik kendi kitaplarımı hak etmeye uğraşıyorum ilerde o denizlere de açılacağım :)

      Sil
  12. Karikatür ve resim çok iyi yaa :D
    Evet ben onlara gülmekten kendimi alıkoyamıyorum yazıyı okurken :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) leblebiyi çok sevdim ben :):)
      Gülmemek zor zaten :D

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın