18 Temmuz 2014 Cuma

Heyyo Dadı Oldum

Serin yaz akşamından herkeslere merhaba! İş kaptım olum nasıl mutluyum anlatamam. Büyük yerlerde çalışmak istiyorum okul açılınca da part-time çalışırım diyorum ama kim beni alır? Birde sigortayla sorunum var maalesef :/ burs aldığım için o kesilir ve ben iki ay sonra işten şutlanırsam haydi eller havaya olurum. O nedenle çocuk bakıcılığı tarzında işler tam benlik ve bu akşam polis çiftin 3,5 yaşındaki kızına bakıcı olarak atandım. Çocuklarla iletişimin gayet iyi ve kuzenimin haydut oğluna koca yaz baktıysam bunu da yaparım. Büyük haydut sevdiği biri olduğunda yemeğini ona yaptırır yedirtir, çişini bile sevdiği insan yaptırtıcaktır. Öyle huyları vardır ve sen uzanışken kafana bir anda süpürge sapı yeme riskin daima vardır. Kendisi akşam 10 gibi yatar sabah 7de kalkar ve ramazanda sahura kadar oturduğum için kalan uyku süremi siz hesap edin. Ben ne acılar çektim, oruçlu olarak o çocukla top bile oynadım.

Ama iş sanırım bir aylık bir şey çünkü okullar açılınca çocuğu okula verirler. Çocuk için daha sağlıklı olur okulda benim verebileceğimden daha faydalı şeyler öğrenir. O yüzden kış döneminde de çocuk avına çıkmayı düşünüyorum. Çocuğunuza ders verem mi? diye insanların önünde beliricem. İlkokul grubunu hak edebilirim sanırım, yani inşallah.
Dün akşam babam bir haber okumuş onu anlattı. Bir baba çocuğunu teşvik edebilmek için kendisi de öss’ye girmiş ve baba, oğlundan çok daha yüksek puan yapmış. O çocuğun psikolojisini düşünemiyorum. Bende kız kardeşime baskı yapıyorum seninle bende gircem senden yüksek yaparsam yandın diye. Hiç acımayın ona çünkü oks puanımdan daha yüksek sbs puanı yaptığında beni ne kadar ezmişti anlatamam. Çok eziklendim çok. Gün intikam günü, gerçi o sayısaldan girer bense eşit ağırlığın sözel kısmıyla ne kadar yapabilirim bilmiyorum.
Bu akşam seni yönetim çatışmaları yaşandı. Polis abimiz intikam için and içti. Olay ise çardak kavgası çok komik değil mi? bildiğin beş yaşındaki çocuğun oyuncak kavgası gibi çardak kavgası yapmışlar. Birde polis abim de arabayla okula gitmeme taş koydu. Yol çok tehlikeli dedi kamyoncu dedi Allah muhafaza dedi. Babam mesajı aldı tabi.. ama bakalım iyi bir şoför olursam kamyoncular benden korksun levyeyle dalarım ağız burun zıbartırım. Minyon olabilirim ama cidden sinirlendim mi iş biter.

Birde evde yata yata kilo aldım camış gibi oldum. Annem terzi olduğu için dikiş atölyesinden don lastiği aldık. Bildiğin don lastiği ve ben onla spor yapıyorum başlığı altında oynuyorum. Bir ara ondan sapan yapmaya çalışmış olabilirim ama etkili olmadı. Her gün azıcık mekik çekiştiriyorum bu göbek gitmeli arkadaş! Aşırı yediğimden değil aşırı hareketsizliğimden böyle. Lanet olsun tatil, yaşasın çalışmak. Kızın bakıcılığını yarken iğne ipliğe dönebilirsem ne ala.

18 yorum:

  1. Bebek bakıcılığı...demek ki sessiz bir insansın bebekle ilgilenmek sabır ister çünkü sende baya var yani :) İnşallah bu sefer ki uslu bir çocuktur kızlarla bence daha kolay anlaşılır "bir anda süpürge sapı yeme riski" bundan kötü olmaz herhalde :) Sağlığın yerinde olsun kiloyu verirsin zamanla takma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz miyim bilmem ama sadece çocuklara sabredebiliyorum. Bu Çitlenbik'e daha önce günübirlik bakmıştım aksi bir çocuk ama çok bilmiş biri yandım :) Artık küçük hanımın peşinde gezerken zayıflarım :)
      o süpürge sapını yemeyen bilemez :D

      Sil
  2. Bebek bakıcılığı zor iş valla :)
    Sana bol bol sabır diyorum ben yapamam :)
    Tekrar hareketlenirsen o kilolar gider zaten sıkma canını ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok severim çocuklarla ilgilenmeyi o yüzden iyi oldu :)
      Sadece çocuk şımarık olmasın ona dayanamam bir tek :)
      Tepikiyorum evde bakalım :)

      Sil
  3. Çok güldüm ya don lastiği demek =) Yeni işin için tebrikler.
    yaramazsa yandın çok koşturtur peşinden. Bebek maceraları serisi bekliyorum ben =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğin has don lastiği :)
      Allahtan çocuğu biliyorum öyle aksi, yaramaz değil :) yinede parmağında oynatmayı pek seviyor :) dadılık günlerim başladığında yazacağım kesinlikle :D

      Sil
  4. Çocuk bakıcılığı güzel iş tabi para alıyorsan. Yıllardır her yaz kardeş bakıcılığı yapıyorum bıkmış durumdayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy :) bende iki kardeş büyüttüm :) aslında birinden kaçarken büyüdü öteki elimde büyüdü ;) kardeşe bakmak daha zor sanki abla olunca daha çok şımarıyorlar yada sen kıyamıyorsun falan :)

      Sil
  5. Ne güzel kendi paranı kazanacaksan katlanılır bence. :)
    Umarım pek yaramaz değildir,şimdiden kolay gelsin. :)
    Hep hareketsizliktendir o kilo olayı ya.Çocuğa bakmaya başlayınca koşturmaktan verirsin kesin,darısı başıma ben de veririm umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah inşallah kazanacağım kendi paracıklarımı :D
      Çok şükür yaramaz değil kızımız :)
      Baya kilo vericem peşinde eminim :) gel beraber verelim fazla kiloları :D

      Sil
  6. ayyy bebek bakıcılığının zorluğunu geçtim ,çok büyük sorumluluk yahu.Elin çocuğuna bakmak...Ama sen gelirsin üstesinden.Hem anneliğe antreman olur asd (: Keşke bende baksaydım çocuk zamanında.Doğurur muydum sonra ...Ayy kızım yaa evet !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi evladın olunca bambaşka bir şey herhalde :)
      Ama ben çocukları çok seviyorum onlarla ilgilenmek bir şeyler öğretmek çok zevkli ;)

      Sil
  7. Çocukları seviyorsan ne ala,güzel iş (:
    Ben de evde göt büyütüyorum afedersin :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyütme üniversite de kalem gibi kızlara nefret bakışları fırlatmak hiç zevkli değil :(
      spor, yürüyüş yap bir şeyler :D

      Sil
  8. kutlarım çok tatlı iş. ama bak annen terlik sen de levyeyla zıbartcan haaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annemin kızıyım yeni modeller terlik yerine levye kullanıyor ondan yani :D

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. yok daha çok sırnaşık dadıymışım haberim yok :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın