13 Aralık 2015 Pazar

AÖFzede Olmak

Erken kalktığım zaman sebebine lanet ediyorum. Gül gibi hafta sonum aöf yüzünden erken kalkmaya yolda izde geçti. Sabah kalkarken ulan senin neyine ikinci okul otur normal okuduğun bölümü hak et önce diye kendime giydirdim.
Cumartesi arabayla gittim. Çarşının göbeğine yakın bir yerde arabayı bıraktım sınav yerime gittim. Allahtan o okulda benim patroniçem görevliymiş. Atladım abla telefonumu alır mısın diye girdim kapıdan. Oda şaşırdı aldı telefonu sonra konuşurken ben çantamı açtım içine baksın diye. Başta bakıyordu konuşurken sonra birde ‘ben niye bakıyorum ki sana ‘ diyip beni postaladı. Sınıfımda yatarken önüme gelen bayan selam verdi. Geçen sene de sıklıkla aynı sınıfta önlü arkalı oturuyorduk. Oradan hoş beş muhabbet ettik. İkinci sınav yerimizde aynı birlikte gideriz falan fıstık dedik. Sınavdan sonra indik Pazar günkü sınav yerlerimize baktık. Sonra şu avm de oturalım çok vaktimiz var derken bayanın eşi ‘’çoluk çocuk açız erken gel bizi doyur’’ diye mesaj atmış. Sınav yeri de oturduğu yere yakınmış. Madem öyle siz gidin ailenizin yanına dedim. Seni tek bırakmayayım falan dese de ben buralıyım ablası bakarım başımın çaresine alt mesajı olan bir konuşma yaptım. Sonra da görüşelim ailecek görüşelim dedi. Olur dedim ve gitti. İki adım attıktan sonra arkama dönüp baktım nedense. Kadın yok! Kurşun atsan yetişmez herhalde. Fişek gibi gitmiş.
Biraz avmde oturup pinekledim sonra tıngır mıngır durağa gittim ikinci sınav için. Durakta benim gibi bir mağdur daha vardı. Gelen arabaya sorduk meğer yanlış yerde bekliyormuşuz. Doğru yere gittik ama her adımda çoğalıyorduk. Ne bölünme oluyor bu?
Otobüse ben direk atladım bindim, şoföre sormadım bile yanlış olsa mal gibi gideceğim. Ama arkamdan binen kolonideki herkes mi sorar arkadaş? Bir baktım şoför sürekli kafa sallıyor soruyu dinlemeden. Yolda ilkokuldan bir arkadaşım da bindi onunla muhabbet ederek gittik geldik. Allahım arabayı aldım dönüyorum ama ben ben değildim. Bir trafik nasıl bu kadar kilit olabilir? İstanbulda yaşamadığıma da eminim! Birde spor ayakkabı yağmurdan ıslanınca o pedallar bir tuhaf oluyor, debriyajdan çok çektim beee!
Çok ciddi olmadıkça kornaya katiyen basmayan ben avaz avaz korna çaldım. Önüme atlayan araçların sınırı yok. Frene basmasam kesin kaza! Trafil açıldığı gibi bastım gaza yoksa cinnet kaçınılmaz.
Bugünse terlikatör annemle gittik sınava. Sabah onu bir kafeye götürüp çay aldırttım. O içerken ben gittim sınav olmaya. Gene ilkokul arkadaşımla karşılaştım. Sonra sınıfa geçtim. Ay sınıftaki hoca bir tatlı anlatim. Bişeyler değişmiş ona bakıyor. Bende ilk dün gördüğüm şeyi yani hocaların bizim kitapçık grubumuzu kodladıklarını söyledim. Güldü. O hep vardı biz çaktırmadan yapıyorduk dedi. Hıı dedim. Düşün hıı dedim. Sonra ne bölüm falan dedi bu alanın bakanı bayan di mi dedi. Hiç fikrim yok dedim. Sende pek alakalı değilsin diyince ama ben kendi bölümümle boğuşuyorum diye savundum kendimi. Ne okuyorsun dedi felsefe dedim. Sonra adam konuşmaya başladı. Her emeğin bir şekilde karşılığı çıkar bak ben tercih yaptığımda bu bölümü istemiyordum puanımda iyiydi ama o yllarda üniversiteler azdı. Sen kaç yaşındasın ? 22. Heh işte sen daha dünyada yokken falan fıstık. Müdürlük sınavına girdim ben aldım69,999 baraj 70di. Daha sonra nasip oldu müdür oldum ama ben bırakmaya uğraştım. Her işte var bir hayır demek ki dedim aynen öyle dedi.
Sonra diğer gözetmen olan kız geldi. Beden hocası olduğuna kanaat ettiğim biri. Sonra bu adam kızla konuşmaya başladı. Ben en ön sıradayım sınav başladı bunlar bıdı bıdı. Başta sinir oldum. Sonra sen lisede ne gürültülerde ygs çalıştın diyip kendimi gazladım. Sonra adam gelip burada konuşuyoruz ama rahatsız oluyor musun dedi. O öyle diyince zaten diyemem he evet çok rahatsız oldum diye. Yoo yoo devam edin dedim. Sonra gülüştük. Sınavdan çıkarken takıldı bak çenemize dayanamadı gidiyor diye güldüm.

İkinci sınava kadar olan vakitte annemle dolandık yemek falan yedik. Ay Allah’ım yemekten sonra bir midem bulanıyor anlatamam kusarak ölücem o derece. Kendimi tuvalete zor attım. Oraya gidince bulantım geçti. Sonra sınav yerine gittim açık ve soğuk hava beni kendime getirdi. Sınav sonrası azıcık alışveriş yapalım dedik ama yok arkadaş hiç bişey kalmamış ve mağazaların kapısından insan fışkırıyor. Aman dedik koşarak uzaklaştık. Durağa giderken üst geçitte bir oğla çocuğu eline bağlama almış dıngır dıngır ediyor. Önümüzden geçen biri para verince yüzündeki sevinci anlatmaya kelimeler yetmez. En azından dilenmiyor bişeyler yapmaya çalışıyor diye bende durdum para verdim.
Otobüste sanırım zeka engelli biri vardı. Maça götürmüşler sıkı fanatik. Yolda takım otobüsünü görünce ona öğrettikleri küfürlü sloganı söylemeye kalktı. Yanındaki arkadaşı olan gençler hep bir ağızdan şşşşşş yaptı. Sonra telefonda biriyla kavga etti. Gidemezsin diyo bak konuşamıyorum gidemezsin diyo. Sonra bok dedi yüksek sesle ve hemen sesini kısıp gidersin dedi. Çok tatlıydı. Ayıp olduğunu bildiği için gizleyerek söylemeye çalışıyor. Biraz olsun bilincinde olması çok tatlıydı.
Ben bu yazıyı yazarken dönerciden arkadaş mesaj attı. Acil amele lazımmış yarın işe gidiyorum. Dizimi izleyemiyorum birde! Kardeşlerim ders çalışıyor diye tv açtırmıyor babam!


Baba Can’dır diyip trajikomik mesaj verdikten sonra gidip internetten dizime bakacağım. Görüşürüz…

10 yorum:

  1. Geçmiş olsun desem de pek geçeceğe benzemiyor. Allah kurtarsın, ne diyim

    YanıtlaSil
  2. ya hafta sonu erken kalkmaktan hatta ben hiç erken kalkmaktan hoşlanmıyorum. Ne okuyordun ki. Hem bak şanslısın tanıdık çıkmış. Akbile bile olay çıkartıyorlar bizim burda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken kalkmayı kim buldu acaba? Kemikleri sızlıyor mudur? Sosyal hizmetler okumaya çalışıyorum iki görünümlü birinci sınıfım :) bizim otobüslerde hayatta kalman yeterli savrulmadan durmak yetenek sayılıyor :D

      Sil
  3. Haftasonu erken kalkmak zor cidden ama ya. Şu sınavda konuşan hocalar tam dayaklık. Birkaç saat susup dayansalar ölürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamın baya konuşası vardı onu anladım. Sınıfın dört farklı yerinde farklı kişilere bi zaman müdür olduğunu söyledi.. Diceklerim bu kadar..

      Sil
  4. Bari bunca maceraya değmiş olsa bu sınav :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu yıl ikinci üniversiteye başladım, cidden ikisi birden zor oluyor :D Okul aramak ise rezalet! :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi çok zor inşallah emeklerimizin karşılığını alırız çok amin :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın