9 Temmuz 2014 Çarşamba

Dost musun Düşman mı?

Dün iftara Eşme’ye gittik. Kendimi bildim bileli oradaydım. Lise 3e geçtiğimde bu lanet yere taşındık. Benim burada hiç arkadaşım yok, çok sıkılıyorum. Bunaldığımda gidebileceğim bir sahil olmaması epey canımı sıkmıştı. Ama alıştım, birde bir gerçeği anladım. Benim arkadaşım dediklerimin gerçekten arkadaşım olmadıklarını. Bana en çok o dokundu. Takıldığım iki farklı grup vardı. Birisi zaten beni face’den silmiş etmiş.
O kızda ilk yılında Kocaeli üniversitesinde baba bi bölümün ikinci öğretimini kazanmıştı. Eşmede çok araba kullandı direksiyonu iyi diye ailesi ona araba aldı. Okula gidip gelsin diye. Tabi o sıralar ben afyondan tası tarağı toplayıp dönmüşüm depresyondayım. Bu gelmiş Özdilek’e ne için tahmin et? Kontör atmak için, arabayla 15dakikalık yolu gelmiş benzin yakmış. Neymiş efendim eşmede bayi yokmuş bir lira fazla alıyormuş. Bir durdum dalga mı geçiyor diye ama gayet ciddi. Sonra geldi eve biraz oturduk konuştuk. Bir arkadaşımın mektubunu gösterdim. Hevesle arkadaşımla bana özel olan bir şeyi paylaşıyorum. O naptı dersiniz? Okudu mektubu ve bir sürü imla ve yazım hatası var dedi. Sonra biraz oturdu ve bindi arabasına gitti. O zaman anladım, benim için gelmişti ama dost görmeye değil hava atmaya. O zaman çok dokunmuştu bana evde ağladım kudurdum. Babam o zaman dedi sende kazan güzel bir yer alacağım araba diye. Neyse konuyu çok dağıtmak istemiyorum. bu kız geçen yaz iki kere yazın sınavlara gitmke için yanında arkadaş olayım diye çağırdı beni. Orada da hava atar bir şey olur canın sıkılır gitme dedi annem. Bahane buldum gitmedim. Sonrada silinmişim. Belki başka nedeni vardır bilmiyorum.

Takıldığım diğer gruptaki arkadaşımın da benim vize haftamda nişanı oldu. Vizelerde Sakarya da olduğum için gidemedim. Sanırım bana küstü, geçen mesaj attım yok ya çalışıyorum filan demişti. Dün iftara 1,5 saat kala mesaj attım Eşmedeyim dedim. Ne cevap geldi ne bir şey. Sahilde 11e kadar oturduk, bir yandan gelip geçenlere bakıyorum birkaç arkadaşımı gördüm ama onlar beni ya görmedi ya tanımadı. Kimse oradaki varlığımın farkına varmadı. İçim burkuldu ben arkadaşım diye kendimi yırttım o kadar, kimse benim için bir şey yapmadı ve ben hiç yokmuşum gibiler.
Artık yalnızlığa alışıyorum kimseye tenezzül etmiyorum. Birazda onlar bana gelmeli. Gelmeyenin de keyfi bilir benim kaybedecek bir şeyim yok.


Sitede de yönetim pek faaliyet yapmıyor ve muhalefet buna kızıyor ve imza toplamalar yönetimi devirme çalışmaları başladı. Yönetimde olanlar kendi saflarıyla sitenin orta yerinde iftar yapıp boy gösteriyorlar, muhalefet ise (polis abimiz) bizi sadece yandaş olarak değil aile dostu olarak gördüğü için içine bizi de kattığı etkinlikler yapıyor. Az kaldı yakında yönetim savaşı diye kitap falan yazacağım. Burada olanlar çok komik, o kadar saçmalayan insan var ki. Neyse şimdi oruç başıma vurdu diyerek gidiyorum. Birde dün dönüşüm muhteşem olacak demiştim ya öyle oldu hikikaten iki mimle döndüm =)

24 yorum:

  1. Öyleleri hayatımızdan çıkarak en iyisini yapmış oluyolar bizim için. Zaten onlara arkadaş denmez,hayatımızda olsalar nolur,olmasalar nolur.. Benim de sebepsiz yere arkadaşlığımızı bitiren arkadaşlarım(!) oldu,şimdi facebook'tan falan ekliyolar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuk çocuk hareketler.. çok saçma yani anlam veremiyorum

      Sil
  2. İki mim bir yeni haberler eee daha ne olsun :)
    Ya ben zaten insanların kafasında ne tilkiler dönüyo anlayamıyorum
    Bi gelip canım diyolar sonra da canın çıksın..
    Naptım ki diyesim bile gelmiyo sende boşver ;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      asıl onların canı çıksın hıhhh
      Aynen biz boşverelim onları :)

      Sil
  3. Üzülüp sıkılmana değmez en iyisini yapmışsın umursamayarak.
    Allah bu tür dengesizlerden hepimizi korusun.
    Kısaca seni takmayanı sen de takma valla boşveeeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani beni umursamayanı ben niye kendime dert edeyim :)

      Sil
  4. Senin kıymetini bilenler değilmiş en iyisini yapmışsın boşvererek.. Umarım yakın zamanda iyi dostluklar kazanırsın çok güzel bir şey insanların birbirine değer vermesi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında sağlam dostluğum olsun diye kendimi paralarken kaybediyorum ben, onu anladım.
      inşallah canım iyi insanlar çıkar karşımıza :)

      Sil
  5. "Denendikten sonra dost edindiklerini bağrına bas, ama her ilk tanıştığınla, hemen dost olma." diyor Shakespeare. Ben onun yalancısıyım.Seninkiler sınıfta kalmış bence .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam ne güzel demiş :)
      Sınıfta kalana bay bay diyelim

      Sil
  6. Onlar için kendini üzmene gerek olmadığını göstermişler. Herkes herşeye değmiyor işte. Apartman savaşları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten değmiyorlar, canımı da bu sıkıyor bazen
      Apartman savaşları çok tutar gibi :)

      Sil
  7. Arkadaş çok önemli. Güvendiğin ve değer verdiğin insanların senin hakkında aynı hislere sahip olmadığını görmek üzücü belki. Ancak bu olumsuz olaylardan sonra senin için doğru insanları seçebildiğini düşünüyorum. Ne istediğini ve ne istemediğini anlıyorsun. Ayrıca herkes doğru olanı yapmak zorunda da değil, bazılarını bırakmak gerekiyor.
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önemli şey arkadaş ama güvendiğim dağların hepsine kar yağıyor, hep mi çürük tahtaya basıyorum diye kızıyorum kendime
      ama doğrusunu bulacağım :) belkide Gömlek ve Siyah doğru arkadaş çıkar kim bilir :)

      Sil
  8. eminim ilk başlarda çok üzülmüşsündür.İnsana çok dokunuyor.Ama böyleleri için de yapılması gereken tek şey var umursamamak,değer vermemek.
    Bu arada apartman savaşı ne öyle ya?Bizde de böyle küçük düşmanlıklar var ama sizinki fenaymış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umursamamak her zaman kolay olmasa da en iyi seçenek.
      Bizim apartman başka dünyadan :) gördükçe gülüyorum neler neler var

      Sil
  9. Arkadaşların konusunda benzer şeyleri ben de üniversiteye geçtiğimde yaşadım. En yakın arkadaşlarımdan tavırları değişenler oldu. Ben suçu hep kendimde aradım. Kendi kendime ağladım zırladım. Ama sonra demek ki benim onlar için bir önemim yokmuş. Neden kendimi yıpratıyorum deyip sittir ettim :D
    Boşver umursama etrafında gereksiz insanlara yer verme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sanırım doğru arkadaşı üniversite buldum :)
      İlkokul lisede olanlar hep böyle :/
      Kalan sağlar bizimdir :)

      Sil
  10. bir sürü imla hatası mı var dedi, nası ya, oha, benden bile ukala :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ağzım açık ona baktım :)
      Onunki ukalalık değil aslında karşısındakini küçültme çabası

      Sil
  11. İşte böyle insanlarda var. Allah iyi arkadaş edinmeyi nasip eylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah :)
      Böyleler çıkmasın karşımıza

      Sil
  12. bu tarz yaşanmışlıklar insanın seçiciliğini arttırıyor, iyi yanından bakmak lazım :)

    YanıtlaSil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın