3 Şubat 2016 Çarşamba

Aforizmamsı Şeyler Kendimce

Üç koca bütünleme sınavını alnımın akıyla vermiş bulunuyorum. Her yıl kendime yükseltmeye almak için yeni dersler bırakıyorum. Bütlerden birinden çok umutluydum yüksek alacağımı düşünüyordum lakin DC yüzüme öyle bir çarptı ki SALAKSIN SEN! Dediğini duydum. Ciddi anlamda okulu mu bıraksam diye düşündüm, bunca zayıfla olmaz dedim ama bir yandan da son bir gayret çırpındım. Çırpınışım sonuç verdi. Ortalamam yerlerde o ayrı. Güya bu dönem ortalama kasacaktım..

Önümüzdeki dönem için daha umutluyum. Zihinim biraz olsun arınmış gibi.. evde babamla deliriyoruz. İzdivaç programlarını açıyor ve bende maalesef maruz kalıyorum. Artık oha bu öteki talibini tanımak istiyordu falan demeye başladım. Ben sevmiyorum ev hatunu gibi böyle programlar izlemeyi. Kendim gidipte kesinlikle ay şuna bakayım diye açmam televizyonu. Ya müzik kanalı yada çizgi film açarım.
Bilmiyorum ama babam hep şöyle der “insanlara hayatları boyunca iki cevher bahşedilir, kimisi onu keşfeder ve kullanır kimisi ise haberi bile olmadan ömrünü tamamlar“ bende cevherimi arıyorum. Yazıyorum belki budur diye. Belki sırf saçma sapan hayatımı anlatıp edebiyat katline sebep oluyorum bilmiyorum. Çizmeyi denedim ama o baya taklitten öteye gidemedi. Şarkı desen kargalar dahi kaçar. Dans desen bu kalaslıkla kıvrak olamam. Düğünlerde göbek bile atamıyorum o kadar diyeyim. Belki öğretmek olabilir. Anlatmayı seviyorum ve nasip olursa atanamayan öğretmenler kadrosunu dahil olacağım. Düşünüyorum.. profesyonel dinleyici olabilirim. Çünkü ortamlarda benim konuşmama pek sıra gelmez dinlerim genellikle.
Ne olacağımı ne yeteneğim olduğunu geçtim de en çok insanları güldürmeyi istiyorum. Belki dişi cem yılmaz olurum? Bak bu komik bir cümle mesela. Gülmeye her zaman ihtiyacımız var! Bundandır en sevdiğim filmler hep komedi.

Tatilimin beşinci günü bugün ama ben daha okumaya başlamadım. Yeni kitaplarım dergilerim geldi ve benim onları hunharca okumamı bekliyorlar. Yepisyeni hikaye yazmak istiyorum üçüncü sayfada tıkansam da. Deniyorum ve pes etmeye niyetim yok en fazla ara veririm ama geri dönerim kesin..
Aöf sınavlarından sonra bana bir geldiler. Biri dedi ki elçin sangu’ya benziyorsun. Saçını onun gibi boyasana. Yok artık dedim ertesi gün kızıl saçlı bir kız gördüm ay bu ne güzel falan demeye başladım. Kıza yakışmış baya da güzel duruyorum. Gidip boya aldım ve kızıl oldum. Bütlerde görenler şok. Sebebi bunalım dedim güldüler. Herkes yakışmış dedi bir kişi hariç. Ama ben kızıl pek duramam tatil bitişi kendi rengime karamele dönerim diyorum da bakalım. Evde boya stokladım resmen. Bu aralar “ay bana bişiler oluyo“ diye ilgi çekmek (sadece aile arasında ve artık onlar bile takmıyor beni)

Bu arada Gömlek de aöfzede bin pişman yazıldığına hatta şuan beni de yaz diye mesajlar atıyor bana. Yedin bizi aöf diyerek gidiyorum. Küçük gidiyorum ama döneceğim yani. Buralardayım.. birde saçımı beğenmeyen zat sayesinde çaycı biri oldum ki ben çayı bir kahvaltıda içerdim. (özel biri değil yanlış anlaşılmasın)

25 yorum:

  1. ikinci dönem senin için daha güzel geçer inşallah :)
    insanları güldürmek güzel bir şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel geçecek inşallah :)
      Bir nebze güldürebilsem bana yetecek aslında :)

      Sil
  2. Saçta denemeler yapmak iyidir.
    Sadece saçın çok yıpranır.
    Bende iki ayda bir farklı bir model yapardım ve kestirirdim saçları:)
    Bütlerden helal olsun gecmişsin
    Benim ortalama 1.21 ben bunu ikinci dönem nasıl yükseltcem onu bile bilmiyorum:/
    Tembelim yav

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçıncı sınıf olduğun önemli, illaki kurtarılır biraz gayret lazım :) ki yaparsın sen :)
      Saçlarım çok kuvvetliydi geçen yıl iş okul koştururken saçlarım öldü :( boyayı sık kullanmıyorum en son okul açılmadan önce bayramda boyamıştım :) boya bence saça iyi geliyor çok sık yapmadığın zaman

      Sil
    2. Zaten herkes sen yaparsın diyor nazar deycek diye korkuyorum:/
      Ben birinci sınıfın. İkinci dönem sence kaç yapmam lazım ki dönemi kalmadan geçeyim:(
      Sanada hep soru soruyorum.
      Ben saçımı seneye mora boyamayı düşünüyorum. Nasıl olur bilmem.
      Saçım bu sene yıprandı perma yaptırdım bende

      Sil
    3. Bak ne dicem sen bana mail at ordan konuşalım daha detaylı :)
      mynamerve@gmail.com

      Sil
  3. O cevheri keşfetmeden ölmeyelim cidden yazık olur :) Ama bence biz blogcular olarak çok özel insanlarız. En azından içimizde yazma yönünde bir cevher var mı yok mu onu yokluyoruz. Eh bu da bir şeydir değil mi? ;)
    Ben de saçımı maviye boyamak istiyorum. Nasıl bir değişim isteğiyse artık... "Anne tarafım avatar benim" diye gezesim var ortalıkta :)
    Ortalamaya gelince, akademisyenlik düşünmüyorsan ortalama yalan be Myna... Ben de kastım kastım ne oldu? Son sınıfta bi büt, bi tek ders ortalama hooop yerlerde. E çeyizime koyarım artık diye düşünüyorum :) Şaka bir yana, ikinci dönem her şey gönlünce olsun. Ortalaman arşa çıksın inşaallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz gayret ediyoruz cevherimizi bulmaya :)
      Mavi olabilir aslında ben yosun renginde saçlarıyla cool takılan kız gördükten sonra herşey güzel :) yap gitsin çabuk sıkılıp eskiye döneriz :)
      Akademisyenlik istediğim için ortalama önemli ya of belki de sadece bilezik olsun diye okuyoruz altın bilezik :))) arşa çıkar mı bilmem ama accuk alttan dürtüklesem de yeter sanki çokt kasmayalım :)

      Sil
  4. Ahahah sen şimdi kızıl mısın? Ya var ya seni okurken kendimi görüyorum resmen tabi ben kızıl degilim :D dalga gecmiyorum yanlış anlaşılmasın şu önce yok artık demen ve sonra fikrinin degişmesi olayı bende de bolca var :D sen begendiysen degistirme bence saç rengini.
    Babanın sözü çok güzel ya. Cidden ama haklı yani. Bizde ne cevher var acaba :D
    Evlilik programı deme bana ya annem yüzünden magdurum resmen ama o kadar enteresan olaylar dönüyor ki gülmek için kardeşimle izler olduk ahahah durum fena :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayan olunca değişken ruh hali fikirler gel gitler illaki oluyor demek ki :D
      kızılı kullanmak zor akıyor sürekli, uğraşmaya enerjim yok maalesef..
      babam filozof gibi adam maşallah
      izdivaçlar beni benden alıyorlar :) bazen çok komikler sahiden de

      Sil
  5. son zamanlarda herkes cevher arayışında anlaşılan havalardan havalardan :)))
    bendenizde arayıştaydım son yazımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm son yazını birazını okudum :) iyisin iyi boşver on parmağında marifet olanları bize bi marifet yeter bence :)

      Sil
  6. Geçmiş olsuun :)
    Kızıl renk benim de çok hoşuma gidiyor ama saçlarının doğalı karamelse bak o da hoş ya şanslısın zaten sen :D
    Ayrıca hikaye yazarsın ya, zaten hikaye yazmak zordur yani romandan falan daha zordur. Ama sende var bak o ışık Myna, ilham perilerin nazlanıyorlardır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi saç rengim karamel değil o da boya ama çok büyük ton farkı yok neyse ki :)
      Işık var mı bilmiyorum fenerle çıktım o ışığı arıyorum bakalım kısmet :) sen yoktun bayadır dön artık yaz artık :)

      Sil
    2. Fail oldum o zaman :D
      Ama karamele yakınsa da güzeldir olsun :)

      Sil
  7. Bizi istediğimiz şeylerin ne zaman bulacağını bilemiyoruz, bunların ne olduğunu da kesin bilemeyiz. Senin de yaptığın gibi yeniliğe, değişime açık olmak ve fırsatları kaçırmamaya çalışmak en güzeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne olduğunu bulmak için denemek lazım :)

      Sil
  8. Sınavların için geçmiş olsun diyorum. Zaten geçtş ama yine de adettendir diyivereyim :)
    Babanın lafını çok beğendim :)
    Saçlarını da bence hemen değiştir biraz kalsın böyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değiştirme yazacaktım :)

      Sil
    2. diplerim beni boyaa diye höykürene kadar bekleyebilirim belki :)

      Sil
  9. heeeey hadi bu dönem bul o cevheriiiiii hihiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya galiba ben defoluyum bende yok cevher bulamadım bi türlü :')

      Sil
  10. Sınavların iyi geçmesine sevindim. Sana iyi tatiller o zaman:)
    Ha bir de sen bence insanları güldürme yeteneğine sahipsin. Burada beni çok güldürüyorsun mesela:) Belki bunu bir şekilde kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahi mi? Valla ne yalan söyleyeyim bende içten içe dişi cem yılmaz olmak istiyorum yani :))))

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın