22 Ekim 2016 Cumartesi

Ölene Kadar Ölümsüzmüşüz Diyolla?

Hayat zor..kuşlar bile ölümlüyken pozitif olmak zor geliyor. Neden mi bu kadar karamsarım? Hemen anlatayım. Sanırım arabam var diye küçük minnak bir hava atmış olabilirim. Ardından çok değil 15 dakika içinde arabama çarpmış olabilirler. Suç bende değil o konuda netim. Ama çok tırstım öyle böyle değil. Yanımda arkadaşlarım olmasa salya sümük ağlardım. Neyse ki geçti gitti. Hasar küçük falan filan derken halledildi. Ama bana büyük bir tırsma gelmedi değil.
Yarın formasyon zımbırtısına oralara gitmem gerekiyor. Kaderime ağlayarak giderim büyük olasılıkla. Hocamız şu çok satan sapiens kitabını ders kitabı yaptı. Okuma hevesim zorunlulukla söndü. Geçen hafta sınavım vardı. Sınav sabahı canım çalışmak istemediği için evi temizlemeye girişecektim neredeyse. ders için okumam gereken kitaplar birikti.


Tez için hocayla gidip görüştüm. Şu kitabı okumaya başla dedi. He yav he dedim hala kitaba el sürmedim. Ay çok tembel bir öğrenci oldum ben galiba. Birde akademisyenlik işi baya uzakta artık. Önümdeki rakiplerden bana sıra gelmeyecek muhtemelen. Ortalamaları fiuv almış başını gidiyor. Bilmiş bilmiş konuşup araya iki terim de sıkıştırıp zeki gözükmeyi de beceriyorlar. Bense adeta moron ifadeyle onlara bakıyorum. Sizce hangimizi işe alırlar? Tabiki de onları. Farkındayım. Gerçeklerle yüzleştim kaderime sövüyorum. Dünya bu kadar saçmalıkla doluyken bizden mantıklı olmamız nasıl bekleniyor anlamıyorum doğrusu. Gün geçmiyor ki Türkiye bir rezilliğe daha imza atıyor. Dünya korkunç bir yer halini aldıkça sığamaz oldum. Ne dünyaya ne de kendi kabıma. Bazen sadece bağırmak istiyorum. “Yetişin komşular adam öldürüyorlar!”

21 yorum:

  1. :) başarılar kolaylıklar yaa. hatırladın mııı bi ara da araba fotosu koymuştun, ehliyet aldığın zaman mıydı du neydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeeettt araba duasına çağırıyordum sizleri :) bunlar da geçecek elbet

      Sil
  2. Ahhh senin o tez hocan.... Ağlamak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tez hocamı dedim mi ben sana? Kabil kabil laf sokacak

      Sil
    2. Sokar tabii onun en sevdiği şey o :(( Neyse ama en azından savunma da karşında olmayacak :))))

      Sil
    3. Savunmada kimler olacak hiç bilmiyorum büyük infaz olacak sanki

      Sil
  3. pekiii nerden formasyon alıyosun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi üniversitemden Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi (hendek'te) 🚌

      Sil
    2. Kolay gelsin tatlı Myna. Geçer, hepsi geçer...
      Biraz sabır... Biraz da hareket tabii:) Öpüyorum seni.

      Sil
    3. Geçecek elbet ama nasıl? Geçip giderken bana nanik yapmasından korkuyorum :)
      Sevgiler öpücükler

      Sil
  4. kaza sonrası korku zamanla geçiyor, tez konusunda başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku geçti gibi zaten de tez beni benden alıyor sanki

      Sil
  5. Akademisyenlik için hocalara yalakalık yapmayı da iyi bilmek gerek. Şahsen gözlemime göre zeki olanları değil de yalakalığı iyi becerenleri alıyolar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef ki öyle ve benim hiç yapamayacağım şey :/

      Sil
  6. Merhaba.. gecmis olsun araba icin.. hayat bazen cok acimasiz olabiliyor.. blogunuzu yeni kesfettim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba.. gecmis olsun araba icin.. hayat bazen cok acimasiz olabiliyor.. blogunuzu yeni kesfettim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, çok dramatik bi yazı olmuş ağlamaktan helak düştük. göz yaşlarımızdan hasar gören üç kadersiz klavye, kullanılmayan bir odanın güneş görmeyen bir köşesinde kaderlerine sövercesine durma eğilimindeler. bu moral bozukluğu yamacında günlere isyan ededuralım, bize tek teselli veren şey bir arabaya sahip olman(ki bunu kaza yapmış olmandan anlıyoruz.). yazıdan kaynaklı hüznün içinde bize bir nebze de olsa buruk bi sevinç getirdi. daha sonraları keşke bizim de bir arabamız olsa ve sağa sola vursak diye yaşadığın acıları bir tutam da olsa yaşamak ve derdini anlamak istedik. ama olmadı. bir arabamız olmadı. dedik ki madem bir arabamız yok bari elimizde olanlarla yapalım bir şeyler. aldık bisikletleri ve yollara döküldük. birbirimize çarptık, inanır mısın, aynı tadı vermiyor. bırak ağlamaklı olmayı gülesimiz geldi. zor tuttuk kendimizi gülmemek için. sonuçta bi hüznü yaşamaya yönelik bunu yapıyorduk. ne münasebetti gülmek. yaa... günlük yaşamımız artık daha boynu bükük bi hal aldı. hayattan soğuduk. sen ne hakla bizi bu hale getirebilirsin.. (şaka şaka)

    çevrendeki uyanıklara gelince onlardan çok var. bizde onlarla mücadele timinde görev alanlardanız ve onları kendi silahlarıyla vurmak için içlerinden en uyanıkları reddedemeyecekleri para teklifleri vererek hoca yaptık. ben yalakalık yapamam diyenler için bir dil kursu açtık. kayıtlarımız başlamıştır. herkesi bekleriz.

    bitmedi son olarak kendi blogumuzdan alıntılayarak;

    "bir laf vardı monarşizm yanlısı diktatör bir adam, belki bir prens adı lazım değil, demiş ki; "ben ağır hareket eden ve dalgın olan adam severim, çünkü ancak beyni boş olanlar uyanık olur." bu lafı neden demiş, niye demiş, canı mı sıkılmış, bilinmez ancak bir hikmeti var ki, beyni boş uyanıkların dolu olduğu bir yerde düşünüp yavaş kalmak, uyanık ama beyinsiz insanların senin kuyunu kazmasına izin vermekten başka bir işe yaramayacaktır. gel gör ki, zaten düşüncelerin uygulanması gereken şeyler olduğunun farkındalığı bünyede oluşmuyorsa zaten o düşünce henüz olgunlaşmamış ve kayda değer bir anlam taşımadığından olsa gerek, kayda değer olmayan bir şeyi düşünmekle düşünmemek arasında pek bir fark yoktur. bunu sakallı alman da böyle söylüyor, cin bıyıklı rus'ta."

    der ve seni önemsediğimizi bilmeni isteriz. sevgiler ve saygılardan birer demet size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaaaaa çok mu tatlısınız acaba siz? arabam olduğunu ve olma olasılığını milyon milyar kez filan yazdıydım aslında ama eski defterleri karıştırmaya lüzum yok ama bisiklet çarpmak araba çarpmaya benzemez çünkü bisikletle koskoca otobüse çarpmışlığım da mevcuttur efendim. Dünyayı bu uyanıklar böylesine korkunç bir yer haline getirdi. siz çok saygı değer kişiler olmasanız bu dünya yaşanılmaz olurdu. İyiki varsınız ve bu tatlış yorumlarınızla gönüllere su serptiğiniz sürece umut var demektir :)

      Sil
  9. valla insanlar kariyer için hedeflerine kilitlenip milleti ezip geçiyorlar biz daha oyalanalım.Hadi hadi kitaba başla , şimdi çabalasan yetişebilirsin bence diğerlerine...Hiç mi umut yok?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut iğne ucu kadar cılız bir ışık hüzmesi şu an için ancak çıkmadık candan ümit kesmiyorum :)
      Tez kitabıma hala başlamadım Allah ıslah etsin beni çok amin

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın