21 Mayıs 2014 Çarşamba

Düzenli Olarak Sakarım

Evet düzenli olarak düşerim ben sanırım bahsetmiştim. Bu konuda çok yetenekliyim bunu iddia ederim her kulvar da gözüm kapalı yarışırım. Mesela bir gün sofra kurulu ve ben bir şey için kalktım sanırım tuz almaya gidiyordum. Bir yandan da konuşuyorum. Sanki bedenimden çıktım da sofranın öbür tarafından kendimi izliyormuşum gibi oldum. Konuşarak giderken biranda ortadan kayboldum. Az sonra aşağıdan bir kafa çıktı. Tabi ki ben! Kendi paçama takılıp küt diye düşüvermiştim. Kendimi uzaktan izliyor gibi olunca daha da komik olmuştu.
Geçen yaz kardeşimle çıktık sitenin etrafında yürüyüş yapıyoruz. Küçük kardeşime de yeni bisiklet almışlardı. Heves ettim aldım bisikleti biraz gezeyim dedim. Kardeşimde bir yerde oturmuş beni bekliyor. Ben aklım sıra artistlik yapacağım ya kızın önünde azıcık kum var orada teker kaydırayım dedim. Ama naptım bir sor? Ne saçmalık yapmış olabilirim bir tahmin etmeye çalış. Hızlandım gidiyorum frene bastım neredeyse kafa üstü çakılıyordum. Meğer ben salak ön frene abanmışım. Bisikletin dilini anlamadan artistlik yaparsan patlatırsın kafayı a Myna! Neyse ki ellerimle korudum kendimi ama ellerim ve dizlerim sonuçtan pek memnun çıkmadı. Elim dizim kanıyor ben oturmuş kahkahalarla gülüyorum salaklığıma. Kardeşim tam bir ay alay etti benimle.


Bu kardeşim çok fena benim ya. Beni hep korkutuyor. Korkarken öleceğim bu gidişle. Geçen odamdayım eşya mı katıyorum ne bir şey yapıyorum kapı kapalı. Bu köpekte antre de ben duymayayım diye terliğini bile çıkarmış. Odaya lök diye daldı ve aynı anda çığlık attı. Allah’ım ölüyorum sandım nasıl korktum anlatamam. Ben onun üç katı çığlık attım. Sonra geçenlerde süpürgeyi açacağım onunla debeleniyorum bu ardamdan gelip höh diye dürtükledi beni. Lan bir şey yok ortada ama nasıl çığlık attıysam artık, üst kattaki noluyo lan diye inecek aşağı kesin diye bekledik. O derece bağırmışım. Gerçi sabah onu n kızıyla ettiği kavgalara uyanmıyor değilim. Kız höykürerek ağlıyor anasına inat gidiyor. Anası da deliriyor bağrışıyorlar. Geçen kızın ağlamasına uyandım. Annesi kızmış herhalde anneeeeğ gelllll diye uluyarak ağlıyordu. Yan komşumuzun da ufak oğlu vardı sabah onların sesine uyanırdım onlar taşındı bu defa karşımıza üç bebeli bir abla geldi. Gömlek bizdeyken salonda yattık sabah üçlü ağlama senfonisini dinleyerek uyandım. Biri ağlayınca diğerleri vardır bunda bir hikmet diye ağlamaya başlıyor. Bol çocuklu bir apartmanız bu arada. Şimdi gideyim biraz ödev yapayım. Okul bitti ödevler bitmedi kescem lan kendimi artık! Bugünlük isyan hakkımı doldurduğuma göre huzur içinde ödev yapabilirim.

                                                                  Sakar Myna

15 yorum:

  1. Mynacım sen sakarlığı bende göreceksin:)) Bende neler var neler. Yolda giderken düşmeler mi, direğe çarpmalar mı,arabayla geri geri giderken arkamdaki salak adamın arabasının üzerine çıkıp kaputunu mahvetmem mi, tabi benim arabada çizik yok (gerçi bilerek yaptım ya uyuz olmuştum adama) iş yerinde merdivenden yuvarlanmam mı, ben şans eseri yaşıyorum herhalde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sen gidip bir kurşun döktür bence. Böyle olacak gibi değil :) işini şansa bırakma :D

      Sil
  2. Sakarlık fena ya :)
    Zaman zaman bende de oluyo da iyiki hep değilim :)
    Çünkü bende o zaman bi salaklık çöküyo üstüme :)
    Düşmekten daha çok herşeyi deviriyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genelde düşerim, kendi kendime zarar veririm, kız kardeşim etrafa dehşet saçar :) Neye dokunsa elinde kalıyor sen gene iyisin yani :D

      Sil
  3. Eğlenceli yine her zamanki gibi :D
    Ama sürekli sakarım, çok sakarım diyerek sakarlıkları çağırmaktan başka bir şey yapmazsın ki :)). Bu kadar çok sakar dedikten sonra düşmemen mümkün gelmiyor bana :D. Bu durumu seviyorsan ki öyle görünüyor o ayrı tabi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylememeyi de denedim inan bana. Yolda yürürken düşüncelere dalıp ağaca tosladığımda olmuştur. Baktım sussam da birşey değişmiyor anlatmayı tercih ediyorum :)

      Sil
  4. Anaa 3 tane bebek zor! Bizim de alt katımızda vardı 2 bebek, bilirim :D
    Kardeşim de beni korkutup duruyo ama ben alıştım artık, tepkisizim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar ürkmezdim de son zamanlarda bana bir şey oldu yere kalem düşse sıçrıyorum. Tepkisiz günlerimi özlüyorum :/

      Sil
  5. hehehee... ayaklı felaketsin yani:) kardeşin de muhakkak evrensel tehlikedir....

    YanıtlaSil
  6. ben de çok sakarım bazen mutfakta durmadan bir şeyler kırarım:)

    YanıtlaSil
  7. ya diyom bak senden komiki yok ama yaaaa. ağzım açık okuyom ki hep :)

    YanıtlaSil
  8. bak ne dice ama ya. yorum yaparken sana bissürü harf rakam yazıyoz. panel ayarlar yorumlara girip "kelime doğrulama"yı kaldırsanaaa lüfffeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hı öyle mi oluyor biri daha demişti. Tamam okuldan geldiğimde şe ederim onu :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın