19 Mayıs 2014 Pazartesi

Geçen Hafta'm

Geçen haftamı özetlemek istiyorum. Çarşamba günü Gömlek bize geldi ödev yapmak için. Şu hale bakın kaç yaşına geldik hala ödev yapmak için evde toplanıyoruz. Çok sinir bozucu ama ödevden gelecek her bir puan zerresine ihtiyacımız olduğu için el mahkum. Neyse o gün hocayı bekliyoruz sınıfta, adam sınıfa geldi ‘’Bugün ders yapmayacağım gidebilirsiniz’’ Sınıftan bir isyan nidası ise ‘’Ne yani bu kadar mı? (Bunun için mi geldik biz ayıp ya)’’ Bunu duyan hoca ‘’Daha mı uzun söyleyeyim onu mu istiyorsun?’’ Adama bak hem suçlu hem üste çıkıyor. Cık cık cık… Sonra biz Gömlekle koşturarak durağa gittik. Derste yok napcaz 8.30a kadar deli miyiz biz? Dolmuşa bindik ama nasıl.
Dolmuş tam duraktan çıkıyordu ki hop diye atlayıverdik içine. Ayakta haldır haldır gittik. Yolda annemi aradım yola çık çantalarımızı al biz Özdilek’e çıkacağız dedim. Çantaları verdiğimiz gibi pır soluğu Avmde aldık. Üst katta giyim kuşam vardı, Gömlek oradakiler bir gömüldü ki sormayın şunu mu alsam bunu mu alsam. Sonuç hiçbir şey almadı. Market kısmına indik ben tavuk delisiyim gittim tavuk alıyorum bir baktım Gömlek yok. Sonra baharat alırken birde baktım bizimki kola almış cips almış pıtı pıtı geziyor markette. Neyse kasaya geldik. Sen geç poşetle dedim güya oradan o karışamayacak ben ödeyeceğim hesabı zehir gibi kafa var bende. Kız cipsi kolayı geçirecekti ki Gömlek’in içinden bir Godzilla bir canavar çıktı hayır olmaz diye kavga etti. Kasiyer de benim kadar korkmuş olacak ki sessizce dediğini yaptı. Marketten çıktık eve yürüyoruz bizim akıllı bu defa ‘’ Lan laptop yok lan nerede bıraktım onu’’ diye tutuştu. Durakta vermedik mi eve yollamadık mı kızım diye höykürdüm. Evet misafir gelen kıza bir güzel höykürdüm. Odunum ben ne var, hem o anlar beni yani umarım.
Evde sofra kuruluyor Gömlek atlıyor yardım edeyim, sofra kalkıyor aynı. Annem mutfağı toplayacak kız kolları sıyırık mutfağa gidiyor. Bir ara annem onu kovaladı. Meğersem akıllı bulaşık yıkayim demiş. Annemde kızım deli misin yürü git ödevini yap aldırma terliği elime diyerek kovmuş. Çok güldüm bu duruma. Gömlek yük olmama derdin de tamam ama kızım burası öğrenci evi değil burada bir tabak fazla yıkasak, bir tabak fazla yemek yapsak batmayız. Sonra ödev filmini izlerken Gömlek uyudu uyandı. Filmi kapatıp yattık camış gibi. Gündüz öyle böyle hazırlandık durağa çıkıyoruz anam bir yağmur ki sorma. Güneş parlıyor bir yandan da yağmur yağıyor. Psikolojim bozuldu çok saçmaladın gökyüzü diyecek oldum. Ağaçların altında pusuya yattım hem ıslanmamak için hemde servis kaçmasın diye gözüm yolda. Servis geldi bindik Gömlekle. Bende artislik yapıyorum öküz gibi sürüyor servisçiler kızım uçuyoruz, ölcez bigün diyorum. Allah’ım gelen amca tın tın giderken yaşlandık yolda. Bildiğin beni mors etmek için evren elinden geleni yaptı.
Sonuç ödev bitmedi ama Gömlek bu yakınlarda gelmem size ayıp olur diyor. Ailen çok tatlı çok şekerler çok sevdim de diyor. Ben ne kadar onların deli olduğunu söylesem de inandıramadım. Galiba ben evlatlığım başka bir açıklama bulamıyorum.

                                                                                          Sakar Myna

12 yorum:

  1. Geçen hafta bol komikli anılarla geçmiş ne kadar güzel :)....Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  2. Hahaha Myna, yine sırıtarak okudum en kötü günlerin böyle olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin en kötü günü böyle olur inşallah :D

      Sil
  3. hah haaa yaaa anladım seni hastanede karıştırmış olmalılar. bi de sizin evde hep bi alırım elime terliği durumu var galiba. :) çok tatlı anlatıyon yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında alırım elime cümlesi geçmiyor direk faaliyette bulunuyoruz tüm aile olarak :D ele başı annem bu konuda :)

      Sil
    2. vuruyo mu yoksa fırlatıyo mu terliğiii :)

      Sil
    3. kesinlikle hedef kaçırmayan bir atıcı :) Ufakken gene böyle bir şey yapıp kızdırmıştım annemi sonra da atamaz ki diye uğraşmıştım. Onun ayağında da kardeşim uyuyor o zaman. Nasıl olsa kalkamaz diye artistleniyorum sonra atacağı sırada sobanın arkasına saklanıyordum. Tek atışta oradan kafama indi terlik yani sen anla :)

      Sil
  4. Ay ama ne güzel işte ya :))
    Bak bu da bi bakış açısı :D
    Güzel geçen bir hafta olmuş :)
    Gömleğin içinde bi canavar var gerçekten :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasiyerin yüzündeki dehşet anını ölümsüzleştirmek isterdim ama bende çok korktum :)
      En kötü günlerimiz böyle olsa keşke :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın