4 Mayıs 2014 Pazar

Debriyaj Kaçtı Sanki

Bugün son direksiyon dersimi aldım tıpış tıpış evime geldim. Gene deli danalar gibi gezdim. Direksiyon hocam çok sıcak kanlı bir kadındı. Ben hata yapınca ‘’naptın lan s*ıçtın arabanın içine, o debriyajzı bırakma niye bıraktın onu…frene sanki iğne varmış gibi hafif basacaksın (ben öküz gibi frene basınca)iğne nerende şimdi? Ciğerlerine çıktı iğne!!’’ hocamız biraz dominant ama sana şaka yoluyla lafları giydiriyor. O nedenle pek anlamıyorsun, zaten ilk kez geçiyorsun direksiyon başına elin ayağın birbirine giriyor. Ben birde sağımı solumu hepten şaşırdım. Sinyal lambasıyla kavga ettim, debriyajla anlaşamadık, vites desen bana hiç yüz vermiyor. Vites değiştirirken direksiyonu bırakıyorum, yoldan çıkıyorum. Hoca beni dövse yeridir. Aynı anda iki iş yapamıyordum. Ama bugün bayağı iyiydim. En başından beri iyi olduğum şey geri geri park etmekti. Tuhafım işte, düz gitmeyi beceremem ama geri park ederim hem de cillop gibi..


Hiii bir de şey var sahilde yürüyüşler yaptım, bir o kadar da yemekler yedim. Yani anca dengeledi ya da kilo aldım tam bilemiyorum. Orada sıra sıra dondurmacılar vardı bir ara bir baktım ki ne göreyim. Yoğurtlu, red full, naneli, kestaneli ve en çok ilgimi çeken gök mavisi. Dondurma çeşitleri arasında bunlar çok ilgimi çekti. O gök mavisine bayıldım sırf rengi için ondan alabilirdim. Çok güzel görünüyordu inanın ki. Arkadaşım tadı yok onun sade rengi var dediğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. O rengi gibi güzel olmalıydı, bu hayallerin sonu böyle hüsran olmamalıydı. Alt tarafı 5salise de ne hayal ettiysem artık büyük hüsran şe ettim.
Bir de Platon ismini piston diye okuyan 10.sınıf beyin terk bir kardeşim var. Benim normal olmamı beklemeyin yani. Benim psikolojimi bozdular ya. Hocam ‘’düzgün sür kız sonra baban kızacak düzgün öğretmedi diye’’ ‘’hocam merak etmeyin onun suçlusu kesin ben olacağım için sıkıntı yapmayın’’ babam daima suçu bende arar. Ayağı kaysa ‘’Mynaaaaa! Gene ne yaptın bak görüyor musun?’’ diyor. Tamam biraz abartmış olabilirim ama buna yakın yani. Of artık döndüm buralardayım da bir ton da ödevim var. İlkokul çocuklarından beter halim ya.. bol saçmalı yazı oldu bu sanki

                                                                                                 Sakar Myna

16 yorum:

  1. sürmesi çok eğlenceli ama dimi :) sakar myna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğlenceli tabi ya hele yol komple benimse bayılıyorum :)

      Sil
  2. :)))mynaaa çok seviyorum bu hallerini :)

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı :)). Kolay gelsin inşallah sınavı da geçip alırsın ehliyeti. Ben de geçen yaz aldım biraz stresli oluyor :D

    YanıtlaSil
  4. :)) Teşekkürler inş. inş. (dinimiz) amin. ben arabayla kavga etmekten stresi anlamıyorum bile :) inşallah alırım ehliyeti

    YanıtlaSil
  5. Sen böyle direksiyon derslerini anlatınca benim de o derslerdeki utanç verici hallerim geliyor aklıma :D Bende geri geri park etmede pek zorlanmamıştım. Tuhafız biz galiba :) Çok heyecanlanırdım derslerdeve vitese bakmadan hayatta vites değiştiremezdim. E tabi sonra kendimi yolun ortasında bulurdum :)
    Sınavda daha sakindim sanırım :)
    Umarım sen de ilk sınavda alırsın :)

    YanıtlaSil
  6. İnşallah ya birde şimdi direksiyon sınavında çok zorluyorlarmış acayip tırstım :S Olsun tuhaf olmak güzel tuhafız mutluyuzzz :) Umarım bende senin gibi sınavda sakin olabilirim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sakin olamasam da derslere göre öyleydim diyelim =)
      Evet biraz zorluyorlar. Kaç kişiyi indirdiler arabadan yarıda bırakıp. Bazıları en ufak bir hatada bile affetmiyor. Bazıları da insaflı olabiliyor. Umarım onlara denk gelirsin :)

      Sil
    2. inşallah ya adam beni arabadan indirirse naparım bilmiyorum. aslında stres yapmıyorum sürerken de sınav olduğunda kesin stres yaparım gibi geliyor.
      Aman daha çok var bol bol pratik yaparsam kıvırırım ;) (inşallah)

      Sil
  7. Benim gibi vites topuzu elinde kalmasın da:) Ne yapacağımı şaşırıp neredeyse hocanın gırtlağına sarılıyordum korkudan. Ama bir kerede aldım. Umarım sen de bir kerede alırsın!

    YanıtlaSil
  8. inşallah alırım ya şimdi direksiyondan çok bırakıyorlarmış ondan korkuyorum biraz

    YanıtlaSil
  9. hah haaaa sen acaip neşelendiriyosun insanı yaaaaa. piston platon onun adı zaten ha haaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deliler evinde hep kahkaha var zaten ki :D

      Sil
    2. evde böle keyifli misiniz ailece. ne güzel ya. mutlu aile ha. :)

      Sil
    3. tabi ki :) hepimiz ayrı derecede deli olduğumuz için bol bol gülüyoruz :)

      Sil

Söyle Söyle İçinde Kalmasın